Hlavní obsah

Profesionální voják na Rychnovsku zastřelil manželku, čtyřletého syna a pak i sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Javornice
Aktualizováno

Královéhradecká policie v úterý zveřejnila podrobnosti k nálezu tří mrtvých na Rychnovsku. Muž tam podle kriminalistů usmrtil manželku a poté čtyřletého syna. Následně spáchal sebevraždu. Podle ČTK byl profesionálním vojákem Armády ČR. Služební zbraň k činu nepoužil.

Policie vyšetřuje tři násilná úmrtí na RychnovskuVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Z prvotního šetření kriminalistů lze dovodit, že muž usmrtil svoji manželku a syna a poté sebe, kdy motivem jednání byly zřejmě rodinné problémy. Zda předpoklad o vzniku úmrtí je správný, potvrdí až nařízená soudní pitva,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Policie vyšetřuje tři násilná úmrtíVideo: Vladislav Prouza, Právo

Podle ní byly v domě nalezeny zbraně a střelivo a také brokovnice. Jednatřicetiletý muž, který byl rovněž myslivcem, držel zbraně legálně.

Tragédie se odehrála v pondělí odpoledne v Javornici na Rychnovsku v místní lokalitě zvané Betlém. Na místě policisté našli vedle mrtvého muže také jeho 32letou manželku a čtyřleté dítě.

V domě na Rychnovsku našli tři mrtvé, policie vyšetřuje vraždy

Krimi

Mladou rodinu považovali místní za naprosto bezproblémovou. Údajně mělo jít o profesionálního vojáka, jenž se čerstvě vrátil ze zahraniční mise.

Ministerstvo obrany příslušnost muže k Armádě ČR nepotvrdilo.

„Nemohu to ani potvrdit, ani vyvrátit. Případ komentuje výhradně státní zastupitelství, pokud vůbec,” uvedla na dotaz ČTK mluvčí ministerstva obrany Jana Zechmeisterová.

Foto: Aktu.cz

Policie na místě nálezu těl

Reklama

Výběr článků

Načítám