Hlavní obsah

Vrah cyklistky vzal odvolání zpět, odsedí si 25 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Osmačtyřicetiletý recidivista Rostislav Basler si za loňskou brutální vraždu cyklistky v Olomouci definitivně odsedí 25 let za mřížemi. U vrchního soudu vzal v úterý hned na začátku jednání odvolání zpět. Původně s vinou souhlasil, požadoval však nižší trest.

Foto: Petr Marek, Právo

Osmačtyřicetiletý recidivista Rostislav Basler u olomouckého soudu

Článek

Muž, který je podle znalců jako agresivní sadista pro společnost extrémně nebezpečný, se kromě výjimečného trestu musí podrobit také zabezpečovací detenci.

Na jednapadesátiletou ženu zaútočil sekerou a nožem poté, co odmítla jeho nabídku k sexu. Za vraždu zvláště surovým způsobem, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a také krádež mu hrozilo 15 až 20 let za mřížemi nebo výjimečný až doživotní trest.

Hrůzná událost se stala loni 15. dubna na polní cestě vedoucí z místní části Olomouce Chválkovic do Bystrovan v místech zvaných Čertovy díry, kde si Basler ženu, která jela za svým známým, vyhlédl.

Chtěl jsem jen projet, hájil se obžalovaný z vraždy cyklistky. Dostal 25 let

Krimi

Po ženě nejprve požadoval sex. Když neuspěl, brutálně ji napadl. Nejméně pětkrát ji udeřil sekerou do hlavy, další rány směroval do trupu. Poté ji několikrát bodl kuchyňským nožem do krku a rdousil rukama. Způsobil jí tak mnohočetná vážná zranění, v jejichž důsledku napadená na místě zemřela.

Basler později ukradl její platební kartu i s pinem napsaným na papírku. Jejím prostřednictvím se mu podařilo vybrat pět tisíc. Za tyto peníze si koupil benzín a další zboží.

Když se žena v domluveném čase nevrátila domů, nahlásila ji rodina jako pohřešovanou.

Příbuzní nejprve našli její kolo, mrtvolu poté objevili policisté, ležela několik stovek metrů od polní cesty.

Tělo ženy leželo u polní cesty na Olomoucku, policie navrhla obžalovat muže z vraždy

Krimi

Vrah byl dopaden do 36 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám