Hlavní obsah

Tělo ženy leželo u polní cesty na Olomoucku, policie navrhla obžalovat muže z vraždy

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Z dubnové vraždy 51leté ženy z Olomoucka navrhli kriminalisté obžalovat 47letého muže. Tělo oběti leželo na polní cestě, podle vyšetřovatelů se obviněný s ženou neznali. Podezřelý je nyní ve vazbě, v případě prokázání viny mu hrozí až 20 let za mřížemi, případně výjimečný trest.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O vývoji v případu informoval v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman, kriminalisté podle něj ukončili vyšetřování v minulých dnech.

„Krajskému státnímu zastupitelství předali spis s návrhem na podání obžaloby pro zvlášť závažný zločin vraždy. Obviněný muž zůstává nadále ve vazbě,“ uvedl Hejtman.

Ženu pohřešovali příbuzní, protože se nevrátila v domluveném čase domů. Obrátili se proto na policii. Tělo bez známek života bylo nalezeno 15. dubna u polní cesty v olomouckých Chválkovicích.

Zavražděný muž ležel v remízku na Vysočině mnoho let. Našel ho hledač pokladů

Krimi

„Z prvotního ohledání na místě činu bylo zřejmé, že se na její smrti podílela cizí osoba,“ uvedla již dříve policie.

Po rozsáhlém pátrání, do něhož se zapojily desítky policistů, podezřelého muže zadržela zhruba 36 hodin po činu zásahová jednotka.

Dvojice brutálně zabila mladíka, policie navrhla obžalobu z pět let staré vraždy

Krimi

„Z vyšetřování vyplývá, že obviněný muž nepobýval trvale na Olomoucku, ale byl na pohybu a s obětí nebyl v příbuzenském vztahu, ani se s ní nijak neznal. Muž byl v minulosti několikrát odsouzen pro násilnou i majetkovou trestnou činnost a z posledního výkonu trestu se naposledy vrátil v lednu 2020,“ konstatovala policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám