Hlavní obsah

Vlaky v Otrokovicích nabírají až dvě hodiny zpoždění. Komplikace potrvají týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice

Vlaky v Otrokovicích na Zlínsku, kde zkratoval nákladní vlak a strhl vedení, nabírají dvouhodinová zpoždění a problémy podle železničářů budou mít i v nejbližších týdnech. Některé spoje České dráhy zrušily úplně.

Situace na nádraží v OtrokovicíchVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Chtěl jsem jet do Prahy. Můj spoj měl odjíždět před hodinou. Ještě před pár minutami mi přišla SMS, že má náš vlak pětiminutové zpoždění. Že je na jeho trase omezení provozu. Měl jet před jedenáctou a SMS mi přišla 11:29. Až teď před dvanáctou hodinou hlásili výpravčí v otrokovické stanici, že vlak nepojede vůbec. Takže si musím objednat taxi a odjet do Olomouce, odkud se už snad bez problémů dostanu do hlavního města,“ sdělil Právu exhejtman Zlínského kraje Libor Lukáš.

Na Zlínsku strhl vlak trakční vedení. Škody za desítky milionů, opravy budou trvat týdny

Domácí

V nádražní budově i při nástupištích byl před polednem zmatek a mnozí lidé, kteří zrovna přijížděli příměstským vlakem z krajského Zlína, nevěděli, co se děje. Jiní zde pokorně čekali i dvě hodiny na příjezd svého vlaku.

„Nezlobte se, zrovna mi přijíždí můj spoj do Brna. Čekám tu na něj přes 120 minut. Původně měl odjet 9:43 a teď je 11:44,“ řekla Právu mladá dívka.

Vlaky jezdí mezi stanicemi Napajedla na Zlínsku a Hulín na Kroměřížsku pouze po jedné ze dvou traťových kolejí. Za zkrat a stržení vedení může úterní pochybení nákladního dopravce, sdělila ráno mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Vlaky projíždějícími Otrokovicemi mají od středečního rána výrazná zpoždění. Problém se zničeným bezpečnostním zařízením ve stanici potrvá podle železničářů delší dobu.

„Příčinou mimořádné události je nerespektování návěstidla pro elektrický provoz nákladním dopravcem. Následoval zkrat a stržení trakčního vedení a poškození zabezpečovacího zařízení,” uvedla Pistoriusová.

Podle webové stránky Českých drah je omezení na trati nyní naplánováno do 30. června. Zpoždění dráhy očekávají až 60 minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám