Hlavní obsah

V centru Prahy nastříkali muži pepřák do očí a sebrali mu peněženku, policie hledá podezřelé

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zveřejnila záběry zachycující muže podezřelé z loupežného přepadení, ke kterému došlo loni v listopadu na ulici v centru Prahy. Muže tehdy přepadla skupina pachatelů, z nichž jeden mu nastříkal do očí pepřový sprej. Poškozený přišel o peněženku.

Policie vyšetřuje loupežné přepadení v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policii se zatím nepodařilo vypátrat podezřelé, obrátila se proto nyní na veřejnost s prosbou o pomoc.

Loupežné přepadení se stalo v ulici Na Příkopě. Někdo tam muži zničehonic nastříkal do očí pepřový sprej. „V momentě, kdy se na zemi svíjel bolestí, mu pachatel odcizil z kapsy peněženku a z místa utekl,” sdělila v pátek mluvčí policie Lucie Drábková.

Zásahová jednotka zadržela lupiče, kteří v Praze přepadli čerpací stanici

Krimi

Okradený muž, který kvůli spreji nic neviděl, podle policie dlouho volal o pomoc, než ji někdo z kolemjdoucích sehnal. Později ho ošetřili v nemocnici.

Při vyšetřování se ukázalo, že podezřelý muž se krátce po loupeži snažil v nedaleké Lazarské ulici neúspěšně vybrat peníze z bankomatu pomocí ukradené karty. Pak s kartou platil ve fastfoodu ve stanici metra Muzeum. Nakonec se ještě pokusil platit na benzínce na D8 a v obchodním centru v obci Maršov, opět bez úspěchu.

Policie zadržela muže podezřelého ze znásilnění turistky na Proseku. Poznali ho na ulici

Krimi

„Kriminalisté během prověřování zajistili několik kamerových záznamů a po jejich vyhodnocení vyšlo najevo, že se na tomto činu podílela skupinka mužů. Pokud na přiložených záběrech muže poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, kontaktujte linku 158,” upřesnila mluvčí.

Policie případ vyšetřuje jako loupež, za kterou podezřelým hrozí až 10 let vězení. „V případě, že by se prokázalo, že se jedná o organizovanou skupinu, hrozí jim až 12 let vězení,” dodala Drábková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám