Hlavní obsah

Maskovaný muž útočil nožem na lidi v pražském metru

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila 37letého muže z loupeže v pražském metru. Podle svědků hrozil lidem nožem a chtěl peníze. Podezřelého zachytily rovněž bezpečnostní kamery, policie hledá v rámci vyšetřování další svědky jeho řádění.

Muž hrozil v metru nožemVideo: praha metro cizinec útok loupež nůž policie, Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál minulý týden ve čtvrtek, svědci se policii ozvali na tísňovou linku kolem 15. hodiny. Uváděli, že se ve stanici Hloubětín pohybuje muž s nožem.

„Podle popisu jednoho z oznamovatelů měl na sobě bílou mikinu, mluvil s ruským přízvukem a jel metrem na Palmovku,“ sdělila ve středu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policisté vzápětí muže se zahalenou tváří díky přesnému popisu a kamerovým záznamům dopadli. Podle kriminalistů se jedná o 37letého cizince. Jedním z napadených je například mladík, po kterém obviněný chtěl cigarety a peníze.

„Poškozený muži sdělil, že mu nic nedá a v nestřežený okamžik vyběhl z metra ven a zavolal na linku 158,“ popsala Siřišťová.

Policie vypátrala násilníka z metra, který zničehonic napadl cestujícího

Krimi

Ze záznamu kamer vyplývá, že podezřelý se pokusil napadnout také staršího muže s berlí, mladíka v černé bundě a muže s dítětem.

„Vzhledem k těmto skutečnostem žádáme očité svědky a další poškozené, kteří v inkriminovanou dobu cestovali metrem a potkali muže na záběrech, aby se ozvali na linku 158,“ dodala mluvčí. Kriminalisté případ vyšetřují jako loupež, za což muži hrozí až 10 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám