Hlavní obsah

Spáče vyhodili na konečné, lahví rozbil autobus

– Praha
Novinky, kub

Pražští kriminalisté hledají muže podezřelého z poničení autobusu v Praze. Poté, co ho řidič na konečné na Smíchově v pozdních hodinách vykázal z městské linky, hodil po autobusu láhev alkoholu a rozbil u něj dveře. Útok zachytila bezpečnostní kamera.

Muž hodil na autobus láhevVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden ve středu kolem 23. hodiny na Smíchovském nádraží. Řidič městské linky krátce předtím dojel na konečnou a kontroloval autobus před odjezdem do garáže.

„Na zadních sedadlech si všiml spícího muže a šel ho vzbudit. Tomu se probuzení nelíbilo a začal řidiči vulgárně nadávat a urážet ho. Nakonec však prostor opustil a vůz mohl pokračovat v jízdě,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Jan Rybanský.

Muž otevřel kopem dveře pražského metra, letěly na lidi

Krimi

Když ale řidič vyjel ze zastávky, vykázaný muž hodil na autobus láhev od alkoholu, která rozbila boční prosklené dveře.

„Dopravnímu podniku tak způsobil škodu za dvacet tisíc korun. Pokud máte informace, které by vedly ke ztotožnění podezřelého na záznamech, nebo víte, kde by se mohl pohybovat, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ vyzval Rybanský.

Kromě záběrů z bezpečnostní kamery získali policisté rovněž záběry z mobilu od svědka, který podezřelého krátce po činu natočil. Policisté případ vyšetřují jako poškození cizí věci a výtržnictví, za což hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám