Hlavní obsah

Zbitý a okradený mladík prosil na Florenci o pomoc, dostal další ránu

– Praha
Novinky, kub

Pražští kriminalisté pátrají po dvou mužích a jedné ženě, kteří jsou podezřelí z napadení a okradení 14letého mladíka na Florenci. Podle vyšetřovatelů mu sebrali reproduktor, přičemž ho vyprovodili ven z vestibulu. V hale autobusového nádraží mladík prosil o pomoc, útočník ho ale znovu udeřil. Napadení i podezřelé zachytila bezpečnostní kamera.

Napadení mladíka na FlorenciVideo: Policie ČR

 
Článek

K napadení došlo počátkem listopadu. Trojice si mladíka podle policie nejdřív vyhlédla na nástupišti metra Florenc, kde ho pak jeden z podezřelých mužů kopl do krku, vzal ho tzv. do kravaty a z ledvinky mu sebral reproduktor.

„Poté mladíka muž objal kolem ramen a vyprovodil ho z nástupiště do haly autobusového nádraží Florenc. Čtrnáctiletý poškozený využil nepozornosti útočníka a oslovil neznámého muže v hale s prosbou o pomoc,“ popsala ve čtvrtek mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Jeden z útočníků si toho všiml a mladíka udeřil pěstí do nosu. „Následně útočník a jeho dva komplicové utekli pryč,“ uvedla mluvčí.

Maskovaný muž útočil nožem na lidi v pražském metru

Krimi

Napadenému vznikla podle vyšetřovatelů škoda zhruba 2000 korun za ukradený reproduktor. Policie zajistila kamerové záznamy, na kterých jsou podle ní zachyceni podezřelí i samotné napadení.

Foto: Policie ČR

Napadení mladíka na Florenci

„Pokud podezřelé poznáváte nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se na linku 158,“ vyzvala Siřišťová s tím, že případ její kolegové vyšetřují jako loupež, za kterou hrozí až desetiletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám