Hlavní obsah

S vraždami nemám nic společného, tvrdí Němec zadržený na Domažlicku

Právo, pab
Plzeň

Plzeňský krajský soud v pátek poslal do vazby Heinze R., který je podezřelý z dvojnásobné vraždy v německém Schwandorfu a kterého čeští policisté ve středu zadrželi na Domažlicku. Osmapadesátiletý muž po zatčení policistům tvrdil, že s vraždami nemá nic společného.

Muž podezřelý z vraždy v NěmeckuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Státní zastupitelství nyní čeká od kolegů ze SRN na originál evropského zatýkacího rozkazu a poté neprodleně podá soudu návrh na předání cizince k trestnímu stíhání do domovské země. „Předání by se mohlo uskutečnit v horizontu několika týdnů,“ uvedla státní zástupkyně Eva Panošková.

Podle ní zdejší orgány činné v trestním řízení nezkoumají, jaké důkazy má proti podezřelému německá strana. „Zajímá nás pouze, zda skutek, ze kterého je dotyčný v Německu obviněn, je trestným činem i v České republice. Tato podmínka je splněna, takže nic nebrání jeho předání. Navíc s tím podezřelý souhlasil,“ doplnila Panošková.

Podezřelý z vražd v Německu jezdí na stříbrném kole, hledají ho i v Česku

Krimi

Podle německých vyšetřovatelů Heinz R. během uplynulého víkendu vnikl do domu své bývalé partnerky, kterou i s jejím novým přítelem ubodal k smrti. Z místa pak odjel na kole. Tamní policie začala po podezřelém pátrat v pondělí, kdy nalezla obě těla v domě, který prohledala poté, co dvojice bez omluvy nepřišla do práce.

Během šetření pak zjistili, že Heinz R. byl nedávno propuštěn z výkonu trestu a svoji bývalou přítelkyni začal sledovat a vyhrožovat jí.

Ozvaly se svědkyně, které lustroval falešný policista. Kriminalisté muže obvinili

Krimi

Podezřelý muž se po činu skrýval v Čechách. Policisté ho vypátrali u rybníka nedaleko obce Kout na Šumavě, kde bivakoval. Zatčení se nijak nebránil.

V minulosti byl už soudně trestán. Čeští policisté už podle zjištění Práva odebrali podezřelému vzorek DNA a poslali ho německým detektivům, aby ho mohli porovnat s biologickými stopami z místa činu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám