Hlavní obsah

Podezřelý z vražd v Německu jezdí na stříbrném kole, hledají ho i v Česku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na žádost německých kriminalistů se zapojili čeští policisté do pátrání po Josefu Rapplovi, který je podezřelý z dvojnásobné vraždy ze soboty 27. června v městečku Schwandorf v česko-německém příhraničí. Osmapadesátiletý muž by se podle policejní mluvčí Martiny Korandové mohl pohybovat poblíž České Kubice a Folmavy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Je ozbrojen a může být velmi nebezpečný,“ varovala Korandová s tím, aby se jej lidé nepokoušeli sami zadržet.

Hledaný muž používá jako dopravní prostředek stříbrné dámské kolo se svařovanou zadní částí s černou taštičkou upevněnou na sedle.

„Muž měří asi 176 centimetrů a je silnější postavy. Má krátké šedé vlasy, někdy nosí brýle a má tetování na pravém nadloktí. Podle dostupných informací by mohl mít viditelné poranění na hlavě,“ popsala podezřelého Korandová.

„Naposledy měl na sobě tmavé triko a tmavé kraťasy,“ dodala Korandová.

Podle německých médií je Rappl podezřelý z toho, že zabil svoji expartnerku a jejího nového přítele. Obě těla byla nalezena v pondělí v rodinném domě ve Schwandorfu. Jakým způsobem byla dvojice zavražděna, policie zatím nezveřejnila.

Svědci tvrdí, že Rappl, který měl přezdívku Mexiko a v minulosti byl odsouzen za podvody, své bývalé přítelkyni často vyhrožoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám