Hlavní obsah

Řidič v Praze nabral strážníka na kapotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zraněním strážníka skončil incident na Praze 6, kde řidič osobního auta podle všeho nevydržel čekání na vyřešení dopravní situace před jeho vozidlem. Šofér se nejdřív zamknul v autě a ve finále nabral městského policistu na kapotu.

Napadení strážníka v PrazeVideo: MP Praha

 
Článek

O incidentu z pátku z minulého týdne v pondělí informovala mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.

„V křižovatce ulic Na Petřinách a Bubeníčkova řešili strážníci osobní vozidlo se zablokovanou převodovkou, které tvořilo překážku silničního provozu. Během čekání na odtahovou službu hlídka usměrňovala dopravu, když začal řidič jednoho z čekajících vozidel opakovaně troubit a nepřestal ani po upozornění na přestupkové chování,” zmínila mluvčí.

Vypadni do hajzlu, nou ingliš. Trapnost strážníků na pražské magistrále neznala mezí

Krimi

Když strážníci po muži chtěli doklady, zamkl se ve vozidle a nechtěl ven.

„Strážníci přivolali státní kolegy a dál usměrňovali dopravu. Náhle se řidič prudce rozjel na chodník a narazil do stojícího strážníka. Ten se svezl tělem po kapotě a zachytil se o zpětné zrcátko. Vozidlo ho táhlo několik metrů, než se mu podařilo odskočit. Řidič nezpomalil a pokračoval v jízdě. Hlídka ho začala pronásledovat,” upřesnila mluvčí.

Řidič podle mluvčí jel přes sídliště i v protisměru do ulice Ankarská, kde ho strážníci zablokovali služebním autem.

Hoří konflikt, rychle přijeďte. Policie rozháněla strkanici patnácti lidí v centru Prahy

Krimi

„Muž se opět zamkl ve voze a výzvy k vystoupení ignoroval. Když začal opět šlapat na plyn, rozbila hlídka teleskopickým obuškem přední okna, pomocí hmatů a chvatů vytáhla řidiče ven, svedla ho na zem a nasadila mu pouta,” upřesnila Ernestová.

Na místě zasahovala rovněž záchranná služba, která podle Ernestové rozhodla, že odřenina v obličeji 50letého řidiče lékařské ošetření nevyžadovala.

Muž močil v Brně na ulici a pak surově zbil strážnice. Útok zachytily kamery

Krimi

Městského policistu přepravili zdravotníci s bolestmi nohy a zad k vyšetření do nemocnice.

Napadení strážníka v Praze

„Podezření ze spáchání trestného činu šetří státní policie, zraněný strážník je v pracovní neschopnosti,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám