Hlavní obsah

Muž močil v Brně na ulici a pak surově zbil strážnice. Útok zachytily kamery

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zlomeniny v obličeji, přeražený prst a otřes mozku si odnesly dvě brněnské strážnice ze střetu s mužem, s nímž chtěly řešit to, že močil přímo na ulici. Útočník obě ženy bil do obličeje a s jednou také mrštil o zeď. Podezřelý pak z místa utekl, nyní po něm pátrá policie. Napadení žen i mužův útěk zachytily pouliční a policejní kamery.

Napadení strážnic v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal 14. května na brněnských Baštách. Policii se dosud nepodařilo podezřelého odhalit, obrátila se proto nyní na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání.

Hlídka městské policie narazila na muže v podvečer, strážnice si všimly, že navzdory vyhlášce a zcela bez ostychu močil na veřejném prostranství.

„Strážnice se podezřelého pokusily na místě za přestupek vyřešit, jenomže s tím se rozhodně hrubián nechtěl spokojit a zasahující ženy v uniformě počastoval nadávkami nejhrubšího zrna,” informoval v úterý o případu mluvčí policie Petr Vala.

Pes bránil omámeného majitele před strážníky v metru

Krimi

Muž šel dál a strážnice ho vyzývaly, ať se zastaví. Mluvčí městské policie Jakub Ghanem uvedl, že muž se sice po chvíli najednou zastavil, důvodem ale nebyla součinnost s hlídkou.

„Náhle se otočil a prudce s jednou ze strážnic mrštil o zeď. Druhá strážnice hned přistoupila blíž, aby ho zastavila a pomohla své kolegyni, jenomže okamžitě dostala ránu pěstí do spánku,” popsal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Útěk muže podezřelého z napadení strážnic v Brně

Po úderu spadla žena na zem a násilník se napřahoval k dalšímu úderu, zabránila mu v tom ale navzdory otřesení první napadená. „Dostala od něj ovšem další úder do tváře, načež muž utekl k hlavnímu nádraží,” upřesnil Ghanem.

Mluvčí státní policie Vala doplnil, že agresora se ještě pokusil zadržet jeden ze svědků z místa incidentu, jenže i jemu násilník brzy zmizel z dohledu.

Prokleju tě do morku kostí, poznáš středověk, ječela žena na strážníka v Brně

Krimi

Obě městské policistky musely vyhledat lékařskou pomoc v nemocnici. Strážnice, se kterou muž mrštil o zeď a pak ji ještě udeřil, když bránila kolegyni, utrpěla dvě zlomeniny v obličeji. Druhá strážnice měla zlomený prst a otřes mozku.

Městská policie našla podezřelého na kamerových záznamech a případ dál řeší kriminalisté.

Foto: Policie ČR

Napadení strážnic v Brně

„Policisté hledají česky mluvícího muže, který byl ve věku kolem 35 let a vysoký kolem 180 cm. Měl světle hnědé vlnité vlasy po ramena a uprostřed pěšinku. Oblečený byl do modrošedé bundy pod pás, tmavých kalhot a pod bundou měl šedou mikinu s kapucí. Na nohou měl sportovní boty a v ruce batoh tmavé barvy,” upřesnil Vala.

Případní svědci, kteří muže poznávají, se mají ozvat na tísňovou linku 158. Policie případ vyšetřuje jako násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví, za což podle Valy hrozí až čtyřleté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám