Hlavní obsah

Řidič seatu nedal přednost cyklistovi, ten se těžce zranil

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Krvácení do hlavy, dutiny břišní, poranění ledvin a zlomená žebra. S takovými zraněními skončil po střetu s osobním autem v úterý ráno třiatřicetiletý cyklista ze Stonavy na Karvinsku.

Článek

Nehoda se stala kolem 6. hodiny na ulici Železničářů v Havířově. Pětapadesátiletý řidič vozidla Seat Cordoba z Havířova jel po ulici Železničářů směrem k Tesku.

„Po projetí křižovatky pokračoval v přímém směru na vedlejší komunikaci vedoucí k zázemí hypermarketu. Nedal přednost v jízdě cyklistovi jedoucímu po hlavní silnici, který se k vozidlu blížil z pravé strany,“ popsal karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolátek s tím, že zkouška na alkohol byla u řidiče osobního vozidla negativní.

Těžce zraněný cyklista byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava.

„Jeho stav je stabilizovaný, ale vzhledem k tomu, že šlo především o poranění hlavy, je stále v bezvědomí. K případnému poranění mozku se proto lékaři zatím nemohou vyjádřit,“ sdělil náměstek pro léčebnou péči FNO Josef Srovnal.

Reklama

Výběr článků

Načítám