Hlavní obsah

Řidič na Přerovsku nadýchal přes tři promile. Pil jsem až po nehodě, hájil se

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veselíčko

Mladý řidič (přesný věk policie neupřesnila) havaroval ve Veselíčku na Přerovsku. Policisté mu následně naměřili přes tři promile alkoholu. Mladík jim tvrdil, že jej požil až po nehodě, protože byl ve stresu. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Jízdu mladého řidiče ukončil náraz do stromu

Článek

K havárii osobního auta podle mluvčí došlo v neděli odpoledne. „Podle  řidiče mu do cesty vběhl zajíc a on se mu snažil vyhnout. Přitom se ale přední částí vozidla otřel o strom. V jízdě pak pokračoval dál a zastavil ho až náraz do jiného stromu, který spadl přes silnici, a vozidlo značky Ford pod ním zůstalo částečně zaklíněné,“ uvedla mluvčí.

Bez řidičáku a pod vlivem. Prchajícího šoféra poslal policejní výstřel do křoví

Krimi

Řidič se při nehodě zranil a z místa byl rychlou záchrannou službou převezen do nemocnice v Přerově.

„Dechová zkouška mu vyšla pozitivní s hodnotou 3,39 promile, ale s naměřenou hodnotou nesouhlasil a policistům sdělil, že je lehký diabetik a alkohol požil ve stresu až po nehodě. Z tohoto důvodu byl nařízen odběr krve v nemocnici, se kterým řidič souhlasil a dobrovolně se mu podrobil,“ konstatovala Zajícová.

Kamioňák pil přímo za volantem, na Pelhřimovsku skončil s 2,7 promile v příkopu

Krimi

Okolnosti nehody jsou podle ní předmětem šetření. Policisté se snaží rovněž zjistit, jak to s alkoholem ve skutečnosti bylo. „Na základě dalších zjištěných okolností bude později stanovena právní kvalifikace,“ doplnila policejní mluvčí. Hmotná škoda byla vyčíslena na 31 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám