Hlavní obsah

Řeckořímský zápasník dostal za zbití tří mužů osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Gruzínský trenér řeckořímského zápasu Georgi Čanadiri neuspěl s dovoláním proti osmiletému trestu vězení za těžké ublížení na zdraví a další trestné činy. Čanadiri pobodal soka a napadl další dva protivníky v hromadné rvačce v Ostravě. Nejvyšší soud dovolání před časem neveřejně odmítl, nyní zpřístupnil odůvodnění ve své databázi.

Foto: Právo

Georgi Čanadiri u Vrchního soudu v Olomouci.

Článek

Čanadiri dlouhodobě tvrdí, že se pouze bránil přesile. V dovolání poukázal například na to, že oproti sokům je menší postavy. Podle Nejvyššího soudu však obhajoba „nesměle mlčí“ o tom, že Čanadiri byl mistrem v řeckořímském zápase ve volném stylu.

Trenér malých zápasníků dostal za napadení trojice mužů v Ostravě osm let

Krimi

Nejvyšší soud nesouhlasil ani s dalšími námitkami. „Jestliže obviněný například i v dovolání argumentuje tím, že do na zemi ležícího poškozeného H. nekopal, pak patrně přehlédl, že na jeho botě byly zajištěny stopy krve poškozeného,“ stojí v usnesení. Okolnostem činu podle Nejvyššího soudu odpovídá také uložený trest.

Zbil policistu

Incident se odehrál předloni v květnu před jednou z ostravských restaurací. Čanadiri dva z mužů podle obžaloby zbil. Jeden z nich byl policistou. Třetího muže pobodal do břicha a hrudníku.

Podle Čanadiriho verze rvačku vyprovokoval jeden z napadených, když mu do obličeje cvrnknul nedopalek cigarety. „V každém případě to bylo mé napadení, já nejsem agresor,“ uvedl Čanadiri při jednom ze soudních jednání.

Naopak obžaloba poukazovala na to, že šlo o více trestných činů, kromě ublížení na zdraví také výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Přitěžující okolností byla také trestní minulost obžalovaného. V minulosti byl odsouzen za loupež a vydírání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám