Hlavní obsah

Před diskotékou surově napadl mladíka. Od soudu dostal podmínku, ale nesmí pít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za brutální zmlácení a zkopání o dvanáct let mladšího muže dostal ve čtvrtek 38letý recidivista Miroslav Valent od Obvodního soudu pro Prahu 4 trest tří let vězení s podmíněným odkladem na pět let. Valent během zkušební doby bude pod dohledem, nesmí pít alkohol ani požívat jiné omamné látky. Verdikt je pravomocný.

Surové napadení dvou mladíků v Praze Video: Policie ČR

 
Článek

Za těžké ublížení na zdraví, výtržnictví či vydírání hrozil muži až desetiletý trest vězení. Soud nicméně přihlédl k tomu, že se muž k činu přiznal.

Valent napadl v lednu nad ránem před klubem El Magico na Praze 4 pětadvacetiletého muže, kdy do něj strkal, kopal a mlátil ho v podstatě hlava nehlava. Do toho na něj měl řvát věci jako „Ty legíny, co máš na sobě, to ti doporučila tvoje máma, nebo fotr, co tě pr*al?!“, „S kým si myslíš, že se bavíš, ty mr*ko!“ a podobně.

Když se mu v tom snažila zabránit nedaleko stojící dvacetiletá dívka, obořil se na ni: „Ty jsi mi neodpovídala na baru, tak se nebudu s tebou bavit teď. Jdi pryč, nebo tě zkopu jako toho zmr*a!“.

Zhrzený násilník brutálně zkopal dva mladíky před diskotékou v Praze

Krimi

Podle policie mohl být právě neúspěch u dívky důvodem agresivního útoku Valenty na jejího kamaráda.

„Jedna z dívek se zřejmě zalíbila jinému návštěvníkovi klubu, který ji oslovil a chtěl se seznámit. Dívka z něj od začátku měla strach a muž byl neodbytný. Aby se ho zbavila, tak mu dala telefonní číslo, což ho zřejmě na chvilku uspokojilo, a odešel,” uvedl počátkem května policejní mluvčí Jan Daněk. Když program v klubu skončil, parta kamarádů vyšla z podniku ven, kde narazili na zmíněného muže.

„Možná frustrace z nepovedeného seznámení ho vedla k bezdůvodnému útoku na dva mladíky, kteří se s dívkou celý večer bavili. Nebo to také mohl být vypitý alkohol, který měl v sobě. Každopádně agresor surově zaútočil pěstmi a kopy,” zmínil Daněk s tím, že oba utrpěli zranění, jeden skončil v nemocnici na operačním sále se zlomenou čelistí.

Přiznal se a omluvil

U obvodního soudu, po čtyřech měsících vazby, se Valent kál, jak jen mohl. „Chtěl bych se celkově doznat k věcem kladeným mi za vinu, prohlašuji tím svoji vinu. Velice mě mrzí, co se stalo, omlouvám se, co jsem způsobil poškozenému, a jsem připraven dodržovat veškerá opatření, která mi státní zástupce navrhne,“ uvedl Valent.

Podle něj i jeho obhájce stál za brutálním útokem především alkohol. Podle obhájce nastává u Valenta při požití většího množství „zkrat“. Valent také přiznal, že v inkriminované době požíval i drogy. „Šlo o jednorázový několikadenní exces, který se neměl stát,“ řekl muž.

Žárlivého krajana přizabili dva Bulhaři v Praze. Rozlomili o něj pálku

Krimi

Vzhledem k tomu, že se Valent v plném rozsahu přiznal a tzv. prohlásil vinu, soud od dokazovaní upustil a soustředil se jen na otázku trestu. Ten původně žalobce navrhoval tříletý nepodmíněný, ale protože se obžalovaný doznal a od posledního odsouzení (za výtržnictví) vedl zhruba pět let řádný život, navrhl tříletý podmíněný trest. Valentův obhájce se s návrhem státního zástupce ztotožnil. Jde podle něj o Valentovu poslední šanci v životě, jak vést řádný život.

„Obžalovaný u hlavního líčení prohlásil vinu, přičemž vina byla v souladu s důkazy, nebránilo tak soudu nic prohlášení viny přijmout,“ konstatovala soudkyně Monika Kozelková.

„Dopustil se závažné trestné činnosti, rozhodně to není bagatelní věc. Nicméně soud má za to, že po dostatečně dlouho dobu žil řádným životem,“ dodala s odkazem na pětiletou pauzu v páchání trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám