Hlavní obsah

Postřelený muž nejdřív na řidiče tramvaje vytáhl nůž, protože ten jej napomenul kvůli roušce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie ve čtvrtek zveřejnila podrobnosti k zásahu policistů v pražské tramvaji. Muž vytáhl na řidiče nůž, protože ten ho napomenul, že nemá roušku. Zbraň útočník neodložil ani po varování policistů, a ti ho postřelili.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v pražské tramvajiVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

„Vše začalo upozorněním ze strany řidiče tramvaje, aby si muž zakryl ústa a nos, protože to nařizuje rozhodnutí magistrátu hl. m. Prahy,“ uvedla mluvčí policie Lucie Drábková. Ve středu ještě nebylo v platnosti celostátní nařízení na nošení roušek.

Muž s nožem ohrožoval lidi v pražské tramvaji, policisté ho střelili do nohy

Krimi

Útočník na upozornění zareagoval tím, že vytáhl nůž. Řidič se schoval a zavolal policisty, kteří muže vyzvali k odhození zbraně. Ten je však začal ohrožovat, proto jej střelili do nohy.

Ani zranění nohy ho však neodradilo od agresivního chování. „Muž následně skončil v nemocnici, kde měl ještě zaútočit na zdravotní sestru a kopnout ji do podbřišku,“ konstatovala Drábková.

Násilník je podezřelý z trestných činů nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta. Výslechu dosud nebyl schopen.

Reklama

Výběr článků

Načítám