Hlavní obsah

Popelářské auto přimáčklo popeláře na sloup. Čidlo vyřadila rukavice

Domažlice

Řidič popelářského vozu přimáčkl autem ve středu na Domažlicku svého kolegu, který stál na stupačce, ke sloupu. Policie zjistila, že popeláři vyřadili z provozu čidlo, které brání v couvání auta, když někdo stojí na stupačce.

Foto: Policie ČR

Popelářské auto přimáčklo pracovníka

Článek

Popeláři vyváželi komunální odpad v obci Čečovice. Devatenáctiletý řidič couval podle policie do mírné zatáčky a nepožádal o pomoc některého z kolegů, kteří by ho mohli navigovat. Následně narazil do sloupu elektrického vedení a při střetu došlo ke zranění 55letého popeláře, který stál na stupačce.

Popelářský vůz na Vsetínsku zabil při couvání seniorku

Krimi

„Byl přimáčknut mezi vozidlo a betonový sloup. Alkohol u řidiče a pracovníka svozu odpadu byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Zraněný pracovník byl převezen do nemocnice v Plzni,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podle policie vedle stál také 19letý kolega a to přesto, že auto by v takovém případě nemělo couvat. „Policisté zjistili, že někdo vložil pod stupačku pracovní rukavici a tím vyřadil bezpečnostní čidlo, které při couvání vozidla tuto jízdu neumožňuje,“ konstatovala Brožová.

Škoda na autě byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Případem se policisté dále zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám