Hlavní obsah

Popelářské auto přimáčklo popeláře na sloup. Čidlo vyřadila rukavice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Řidič popelářského vozu přimáčkl autem ve středu na Domažlicku svého kolegu, který stál na stupačce, ke sloupu. Policie zjistila, že popeláři vyřadili z provozu čidlo, které brání v couvání auta, když někdo stojí na stupačce.

Foto: Policie ČR

Popelářské auto přimáčklo pracovníka

Článek

Popeláři vyváželi komunální odpad v obci Čečovice. Devatenáctiletý řidič couval podle policie do mírné zatáčky a nepožádal o pomoc některého z kolegů, kteří by ho mohli navigovat. Následně narazil do sloupu elektrického vedení a při střetu došlo ke zranění 55letého popeláře, který stál na stupačce.

Popelářský vůz na Vsetínsku zabil při couvání seniorku

Krimi

„Byl přimáčknut mezi vozidlo a betonový sloup. Alkohol u řidiče a pracovníka svozu odpadu byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Zraněný pracovník byl převezen do nemocnice v Plzni,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Podle policie vedle stál také 19letý kolega a to přesto, že auto by v takovém případě nemělo couvat. „Policisté zjistili, že někdo vložil pod stupačku pracovní rukavici a tím vyřadil bezpečnostní čidlo, které při couvání vozidla tuto jízdu neumožňuje,“ konstatovala Brožová.

Škoda na autě byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Případem se policisté dále zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám