Hlavní obsah

Policie zadržela na Vysočině 24 cizinců, některé s covidem

Novinky, kub
Jihlava

Policie zadržela na začátku týdne na Vysočině 24 cizinců, kteří podle ní do ČR vstoupili neoprávněně, porušili nařízení o ochraně před nemocí covid-19 a někteří jí byli nakaženi. Skupinu mužů zadržela policie v rakouskému autobusu na dálnici, další cizince zajistila v Měříně.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela v autobusu na D1 přes dvacet cizinců.

Článek

Nejdřív cizinecká policie zastavila v pondělí brzy ráno na 111. kilometru dálnice D1 autobus s rakouskou poznávací značkou. Při kontrole našla 21 mužů, kteří měli namířeno do Německa a prokázali se tureckými služebními pasy, vydávanými při ztrátě dokladu či jen na konkrétní cestu.

„Na základě zjištěných informací jsme cizince zajistili a eskortovali do policejních cel. U všech jsme zajistili testy na covid-19. U jednoho z cizinců byl výsledek testu pozitivní,“ uvedl vedoucí odboru cizinecké policie Oldřich Chaloupka.

Většina zadržených mužů skončila v zařízení pro zajištěné cizince ve Vyšních Lhotách. Jeden mladistvý byl z rozhodnutí jihlavského okresního soudu umístěn do Výchovného ústavu ve Višňovém.

Migranti cestovali pod návěsem, celníci je odhalili při kávě

Krimi

Další tři cizince zajistila policie v Měříně poté, co někdo oznámil, že se v obci pohybují tři podezřelí lidé. Tvrdili, že jsou z Maroka, žádné doklady o totožnosti policii nepředali. Jeden z nich byl podle provedených testů také pozitivní na covid-19.

„Po provedení všech úkonů správního řízení byli cizinci zajištěni a umístěni do Zařízení pro zajištěné cizince v Bělé-Jezové,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Skupinu 24 cizinců zadržela policie na Vysočině i 7. listopadu. Vezla je dodávka po dálnici D1. Policisté je zadrželi na 104. kilometru dálnice na Jihlavsku. Zřejmě jsou to Syřané nebo Turci, doklady neměli a nebyli schopni prokázat svou totožnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám