Hlavní obsah

Policejní ředitel dostal za zásah v Ostravě medaili od hejtmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Čestné uznání za vysoce profesionální koordinaci bezpečnostního zásahu při úterní tragédii ve Fakultní nemocnici Ostrava dostal od Moravskoslezského kraje krajský policejní ředitel Tomáš Kužel. Policie však čelila také kritice kvůli zveřejněné fotografii nevinného člověka.

Foto: Pavel Karban, Právo

Hejtman Ivo Vondrák (vpravo) předal krajskému policejnímu ředitel Tomáši Kuželovi medaili hejtmana.

Článek

Ještě před oceněním uctili zastupitelé i všichni přítomní v sále oběti minutou ticha. „Policie dokázala tuto kritickou situaci společně s dalšími složkami Integrovaného záchranného systému (IZS) vyřešit nesmírně rychle. Musím říct, že ta práce byla vysoce profesionální a jen dokládá to, jak složky IZS jsou na tyto události připraveny,“ řekl po minutě ticha hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Muž, jehož fotku omylem zveřejnila policie po střelbě v Ostravě, přijal omluvu. Víc nežádá

Domácí

Kužel upozornil, že ocenění nepatří jemu, ale všem policistům. Současně moravskoslezský policejní ředitel vyslovil uznání lékařům, kteří na místě ošetřovali zraněné a nevěděli přitom, jestli se pachatel ještě neobjeví.

„Bylo to pro mě překvapení, nečekal jsem to. Včera mi sekretariát pana hejtmana avizoval, že bych měl přijít na zastupitelstvo,“ prozradil s tím, že původně měl být dnes na poradě u policejního prezidenta. „Nicméně je to vyznamenání pro všechny policisty, pro všechny ty, kteří zasahovali,“ zopakoval.

Policie se omlouvala

Podle Kužela už policie ukončila šetření na místě tragédie ve FNO. „Pracujeme s fakty, které máme, snažíme se prověřovat několik motivů a to je teď naše hlavní práce,“ nastínil Kužel, kam se vyšetřování momentálně ubírá.

Na práci policie při zásahu se však také snesla kritika, především kvůli zveřejnění fotografie podezřelého, který ovšem pachatelem nebyl. Byl to doktorand vysoké školy, který měl na sobě červenou bundu stejně jako střelec. Policie se mu ve středu omluvila a on omluvu přijal.

Šéf policie Švejdar o tragédii v Ostravě: Zatčeno bylo pět nebo šest lidí, na které seděl popis

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám