Hlavní obsah

Opilý, zraněný a bez roušky. Muži hrozí velká pokuta

Právo, jr

Několik tisíc korun na pokuty si bude muset připravit osmatřicetiletý muž z Otrokovic, který se opil, pořezal na ruce a utekl z domu. Když ho policisté a záchranáři našli a chtěli ošetřit, neměl roušku a tu, kterou mu zdravotníci dali, hned zničil.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý a zraněnýVideo: Policie ČR

 
Článek

„Když muž utekl z domu, jeho manželka v obavě o jeho zdraví zavolala na linku tísňového volání policie a šla ho hledat. Když muže našla, policisté kvůli jeho zranění přivolali záchranáře. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 2,65 promile,“ informovala v pátek mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Záchranáři rozhodli o převozu muže do nemocnice, ale ten se vzpíral a převoz odmítal. Navíc si nechránil obličej a odmítal si nasadit roušku, kterou mu záchranáři opakovaně poskytli, naopak ji znehodnotil.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Hlídka policistů z pohotovostního a eskortního oddělení muže několikrát vyzvala, aby si nasadil roušku a aby si lehl na lehátko, což bylo nutné k jeho převozu do nemocnice. Muž však nerespektoval žádný z pokynů zdravotníků ani policistů, proto ho museli policisté na lehátko položit a záchranáři ho mohli konečně převézt k ošetření,“ popsala mluvčí.

„Za neuposlechnutí výzvy policistů a za porušení nařízení vlády o nošení ochrany obličeje na veřejnosti hrozí muži ve správním řízení několikatisícová pokuta,“ uzavřela Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám