Hlavní obsah

Nově zvolený náměstek plzeňské hejtmanky jel obcí devadesátkou

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ve čtvrtek zvolený náměstek pro dopravu hejtmanky Plzeňského kraje Pavel Čížek (STAN) jel 5. listopadu obcí Vlkov na Plzeňsku okolo 90 km/h. Právu to sám potvrdil. Čížek, bydlící v nedalekém Spáleném Poříčí, podle svých slov spěchal na koaliční jednání.

Foto: Facebookový profil Pavla Čížka

Náměstek hejtmanky Plzeňského kraje Pavel Čížek (STAN)

Článek

„Na začátku obce jsem tam takhle vlítnul. Kolik přesně jsem jel, si nejsem jistý, ale bylo to okolo devadesátky,“ sdělil Čížek.

Že ten den v obci policisté kontrolovali řidiče, který překročil povolenou rychlost, potvrdila také policejní mluvčí Ivana Jelínková. „V rámci výkonu služby jsme v ranních hodinách řešili přestupkové jednání řidiče a přestupek jsme oznámili správnímu orgánu,“ Jelínková.

Hejtmankou Plzeňského kraje je Mauritzová

Krajské volby

„Předložil jsem policistům všechny potřebné doklady a podepsal protokol,“ doplnil náměstek.

Policie případ předala k přestupkovému řízení. Jeho prohřešek teď řeší Městský úřad v Blovicích. „Nedostal jsem zatím žádnou obsílku. Nic nezastírám a budu trestaný jako každý jiný občan. Tak to prostě je,“ řekl Čížek.

Pokud by se dokázalo, že náměstek jel přes 90 km/h, a tedy překročil rychlost o 40 a více kilometrů za hodinu, hrozilo by mu, že na půl roku až rok přijde o řidičský průkaz. Potrestán by mohl být také pokutou vě výši pět až 10 tisíc korun a srážkou pěti bodů k tomu.

V případě, že by jel obcí o něco méně, tedy vešel se pod 90 km/h, hrozila by mu pokuta do 5000 korun a tři body, řidičský průkaz by mu zůstal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám