Hlavní obsah

Nikdy si to neodpustím, řekl k vraždě servírky obžalovaný otec osmi dětí

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Brutální vraždu šestačtyřicetileté servírky, která se stala den před loňskými Vánocemi, začal rozplétat Krajský soud v Ostravě. Téměř 50 ran nožem zasadil ženě třiatřicetiletý Ladislav Kandráč. Důvod? Přibližně 40 tisíc korun.

Ladislav Kandráč u souduVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

K tragédii došlo zhruba hodinu po půlnoci 23. prosince v hospůdce a herně U Lišáka v ostravské části Hrušov. Ubité tělo našli ráno, údajného pachatele zadrželi za dva dny policisté. Od té doby je dělník, otec osmi dětí, který má na krku 21 exekucí a jenž byl v minulosti trestán za poškození cizí věci, řízení bez řidičského oprávnění a krádež, ve vazbě.

Nůž, kterým ženu zavraždil, se nenašel. Policistům ani neřekl, co s uloupenými penězi udělal. Podle obžaloby měl Kandráč vzít nejen provozní hotovost, ale i dva mobilní telefony a peníze z ženiny peněženky.

Policie obvinila muže z vraždy servírky v Ostravě

Krimi

Od zadržení až do dnešního hlavního líčení obžalovaný vinu popíral. Přiznával pouze to, že byl na místě činu. Před soudem však otočil. „Cítím se vinen. Chci ale uvést, že kromě těch dvou odcizených telefonů a peněz z peněženky poškozené, ty jsem nevzal,“ uvedl. „Viděl jsem, jak počítá peníze, nůž, tak jsem ho vzal a dopíchal ji,“ popsal hrůzný čin ve zkratce.

Rozbrečel se 

Státní zástupce Josef Šuhaj označil napadení servírky cíleným likvidačním útokem. „Jmenovaný se záměrem ji usmrtit zasadil 46 bodných ran,“ uvedl s tím, že žena na následky vážných zranění zemřela.

Soud muži výrazně zmírnil trest za umlácení vlastní matky, odsedí si 16 let

Krimi

U soudu Kandráč řekl, že před domem, který se nachází nedaleko hospůdky, vypil večer před tím půl litr slivovice asi během hodiny. Pak šel ještě na pivo. Dal si dvě malá a vykouřil několik cigaret. V podniku byl sám, žena se s ním bavila, přitom před ním přepočítávala hotovost.

Opilý Kandráč je chtěl vzít. Obešel proto bar, vzal je a s nimi i nůž, asi pětadvacet centimetrů dlouhý, který ležel poblíž. „Byl kuchyňský s černou rukojetí,“ odpověděl na dotaz soudce Ivo Davídka, jak nůž vypadal. „Křičela, ať vypadnu, já na ni, ať je ticho. Ztichla. Řekl jsem jí, ať jde do skladu piva. Mlčela, já jsem brečel,“ vybavoval si obžalovaný a dodal, že si už jen pamatuje, jak si žena sedla ve skladu na židli. Pak prý vidí jen tmu. „A vybavuji si, až jsem utíkal a cestou vyhodil nůž,“ přiznal a doplnil, že ještě ví, že se při útoku pořezal na malíčku. Víc nic.

Obžalovaný se během hlavního líčení několikrát rozplakal. „Lituju toho, co se stalo, nikdy si to neodpustím,“ kál se Kandráč, kterému hrozí za vraždu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Státní zástupce pro něj žádá 17 let ve věznici se zvýšenou ostrahou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám