Hlavní obsah

Nepomohlo léčení ani vězení. Opět onanoval ve vlaku

První záznam v trestním rejstříku za masturbaci ve vlaku má z roku 1999. Od té doby se Jaroslav M. z Mostecka kvůli stejnému prohřešku dostal před soud ještě čtyřikrát. Nepomohlo léčení, nenapravil ho ani pobyt ve vězení. Teď zřejmě znovu podlehl nutkání.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle zjištění Práva totiž sedmačtyřicetiletého muže kriminalisté podezřívají, že v neděli ve vlaku jedoucím z Klatov do Janovic onanoval před 16letou dívkou, která seděla přes uličku. Policie už v případu zahájila úkony trestního řízení pro přečin výtržnictví.

Nedokáže se ovládat

Poslední trest si Jaroslav M. odpykal na konci roku 2016. „Byl odsouzen k trestu odnětí svobody 12 měsíců nepodmíněně do věznice s ostrahou. Zároveň mu soud uložil ochranné psychiatricko-sexuologické léčení ústavní formou,“ řekl Právu mluvčí Okresního soudu v Šumperku René Braun. Podle něj se obžalovaný dopustil veřejně hrubé neslušnosti a čin spáchal opětovně.

Šumperskému soudu tak došla trpělivost, protože v minulosti uložené podmíněné tresty nevedly k tomu, že by se Jaroslav M. polepšil.

Brazilského lékaře, který měl znásilňovat při porodech, ve vězení uvítali bez servítků

Amerika

Přitom si ještě během přelíčení u Okresního soudu ve Žďáru and Sázavou v roce 2014 sypal popel na hlavu a sliboval, že v budoucnu své nutkání dokáže potlačit. „Lituji, že jsem cestující ve vlaku pohoršil. Omlouvám se jim, je mi to líto, co se stalo,“ stojí v soudním protokolu.

Podle obžaloby muž opakovaně onanoval ve dvou dnech po sobě před cestujícími ve vlaku mezi stanicemi Nedvědice a Věžná na Bystřicku. Penis schoval do poklopce po příchodu průvodčího. Během hlavního líčení tehdy vyšlo najevo, že Jaroslav M. nedocházel k sexuologovi tak, jak mu soudy nařídily. Proto jej tehdy také rovnou z jednací síně převezli do psychiatrické léčebny. Odtud byl po několika měsících propuštěn.

Znalci uvedli, že se jedná o člověka lehce mentálně retardovaného, který se v důsledku sexuální úchylky nedokáže plně ovládat a nedokáže rozpoznat nebezpečnost svého jednání.

Strážný uspával kolegyně, pak je zneužíval. Soud mu potvrdil 4 roky

Krimi

Podle sexuologa Viliama Janáče jde o určitou formou exhibicionismu, která je nevyléčitelná a dá se pouze tlumit prášky.

„Je to něco jako nemoc. Takto postižení lidé nejsou nebezpeční, budí jen veřejné pohoršení. Proto jsou také trestáni jen za výtržnost,“ vysvětlil Janáč.

Největší vzrušení a uspokojení jim přináší, když okolí šokují. „Jsou proto schopni i riskovat, že je někdo udá a budou za to postiženi,“ dodal sexuolog s tím, že za minulého režimu lidi tohoto ražení šoupli bez pardonu do psychiatrického ústavu, kde strávili i několik let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám