Hlavní obsah

Brazilského lékaře, který měl znásilňovat při porodech, ve vězení uvítali bez servítků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Brazilský anesteziolog obviněný ze znásilňování omámených pacientek při porodech v úterý poprvé stanul před soudem a poté putoval do vězení. Čas za mřížemi bude Giovanni Quintella Bezerra prozatím trávit v obávaném brazilském nápravném zařízení Bangu, kde už se mu dostalo patřičného nelibého uvítání.

Foto: Profimedia.cz

Cela ve vězení Bangu

Článek

Počet případů, kdy měl 32letý anesteziolog pacientkám před císařským řezem podat velké dávky sedativ a sexuálně je zneužít, se v rámci stále probíhajícího vyšetřování rozrostl na šest.

Také proto soudce rozhodl, že bude až do vynesení rozsudku ve vazbě v největším brazilském vězeňském komplexu Bangu na předměstí Ria de Janeira.

Jedná se o káznici plnou nejnebezpečnějších násilníků v zemi. Mezi vězni v Bangu je běžné násilí, užívání drog a vyřizování si účtu různých kartelů.

Při vzpouře v roce 2004 tam zemřelo 30 vězňů. Za posledních pět let tam navíc trestanci zavraždili pět dozorců.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z útrob obávaného vězení Bangu

Soudce rozhodl, že bude Bezerra do vynesení rozsudku na samotce. Když ho do ní v úterý večer vedli, vězni byli u vytržení.

Televizní kamery podle Daily Mailu zachytily, jak na nového spoluvězně pokřikovali, bučeli a mlátili do mříží. Zprávy o otřesném případu, které se z brazilských médií dostaly do celého světa, neunikly ani odsouzeným.

Obětí může být až šest

Anesteziolog čelí obvinění, že nejméně v jednom a nejvýš až v šesti případech zneužil svého postavení a při provádění císařského řezu u omámených pacientek rytmicky přikládal svůj rozkrok k hlavě pacientky.

Využít přitom měl toho, že se zbytek zdravotnického týmu soustředil na prováděný zákrok.

Brazilský anesteziolog měl znásilnit pacientku během císařského řezu

Amerika

Chování dvaatřicetiletého lékaře Giovanniho Quintella Bezerraeho se stalo předmětem zvýšené pozornosti, když začalo být personálu nemocnice da Mulhera v Riu de Janeiro podezřelé velké množství utišujících prostředků, které pacientkám podává.

Podle Daily Mailu jim dával takové dávky, že nebyly po porodu nebo císařském řezu schopny pochovat své novorozence.

Kolegové vše natočili na mobil

Zdravotníci proto do skleněné vitríny na operačním sále umístili mobil a průběh jedné operace nahrávali. Na záznamech z kamery je vidět, jak je lékař „otočený směrem ke krku a hlavě pacientky a levou paží pohybuje tam a zpět.

Podle ohnutí paže to vypadá, že přidržoval hlavu pacientky u své pánevní oblasti,“ cituje brazilský server G1.globo Rio de Janeiro nejmenovaného svědka.

Celé to prý trvalo deset minut a Bezerra pak otřel ústa pacientky gázou. Policie nyní prověřuje dalších pět podezřelých případů, včetně výpovědí tří žen, které se přihlásily s tím, že se jim při porodu stalo totéž.

Oběť vypověděla, že si incident vybavuje, myslela si ale, že měla halucinace. Lékaři hrozí až patnáct let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám