Hlavní obsah

Nalákali ho na holky a chlast, pak zinscenovali znásilnění. Organizátor dostal pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dobrý pozor na to, na jakou party zavítá, si už příště jistě bude dávat muž z Brna. Ten přede dvěma lety dorazil do jednoho z bytů v centru Brna s vidinou dobré zábavy, místo toho ale skončil opilý, okradený a ještě se zinscenovaným znásilněním na krku. Brněnské soudy za to poslaly hlavního aktéra na pět let do vězení, jedna kumpánka dostala dva roky a druhá vyvázla s podmínkou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž se nechal nachytat na lákavou společnost dvou žen, přitom ale netušil, že vběhl přímo do nastražené pasti. Organizátor akce totiž dostal nápad, že zinscenuje znásilnění svých dvou společnic notně opilým hostem. A od nápadu nebylo daleko k činu.

„V průběhu tohoto předstíraného znásilnění, kdy ,znásilňovaná‘ křičela ,já nechci!‘, začal obžalovaný na poškozeného křičet, co dělá, dal mu čtyři facky, načež poškozený upadl na zem, nereagoval a poté usnul,“ popsala obžaloba.

Otřesený luňák dostal jméno Jirka, zotavuje se v brněnském ptačím centru

Domácí

Hostitel pak opilého návštěvníka obral o řetízek, mobil a klíče od auta. Když se ráno muž vzbudil, hostitel mu ukázal videozáznam ze „znásilnění“ a řekl mu, že strašně vyváděl a že se bude muset ze svého jednání vykoupit a zaplatit nejméně 60 tisíc korun, jinak záznam poputuje na internet a policii.

Protože návštěvník neměl peníze, chtěl po něm hostitel platební kartu, kterou ale muž odmítal vydat. Handrkovali se až do oběda, kdy do bytu přišla hostitelova družka a hned se do nátlaku zapojila. „Poškozený opakoval, že karta není výběrová a snažil se s obžalovanými domluvit, obžalovaná na něj křičela, že jí kazí celý den, proč to prodlužuje, od balkonu šla do kuchyně, kde šmátrala v kuchyňské lince, říkala, že toho už má dost a že ho zabije. Poškozený cítil, že ho chytila za vlasy a následně mu přiložila ke krku blíže nezjištěný předmět,“ popsal soud.

Muž z Brněnska zastřelil podle obžaloby v Tatrách dva medvědy. Soud chce další důkazy

Krimi

Host nakonec kartu vydal a zůstal zamčený v bytě bez svých věcí i bez oblečení. Útočníkům se podařilo vybrat šest tisíc, další pokusy o získání takřka padesáti tisíc ale skončily neúspěchem. Hosta nakonec propustili až večer poté, co jim slíbil, že přinese další čtyři tisíce korun.

Trojici potrestal brněnský městský soud, hlavní organizátor a žena s podmínkou trest přijali, druhá žena, která vyfasovala dva roky, se ale s trestem odmítla smířit a podala odvolání. To ale krajský soud v úterý smetl ze stolu. Upozornil, že matka čtyř dětí má čtyři záznamy v rejstříku trestů a útoku se dopustila v podmínce.

„Jen opakuje již dříve vyvrácenou obhajobu, že s činem neměla nic společného. Byla ale usvědčena, poškozený jasně popsal její roli v případu a byla to ona, která na něj psychicky tlačila a také mu zvrátila hlavu a vyhrožovala mu. Podílela se i na výběru z karet a vyplácela druhou spoluobžalovanou,“ vysvětlil zamítavý verdikt soudce Dan Krátký.

Reklama

Výběr článků

Načítám