Hlavní obsah

Na dva muže na Vyškovsku spadla garáž, ze sutin je vyhrabával pohotový soused

Právo, Novinky, mhr, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlubočany

Těžká zranění utrpěli v pátek ráno dva muži na Vyškovsku poté, co se na ně zbortila garáž. Zdravotníci oba přepravili do nemocnice. Před příjezdem hasičů a záchranářů muže vyhrabával ze sutin pohotový soused. Okolnosti případu vyšetřuje policie.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Dva muži se zranili v sutinách garáže na Vyškovsku

Článek

Garáž se zřítila kolem 8:30 v Hlubočanech na Vyškovsku, na místo vyrazila záchranka s hasiči i policie. Nehoda se stala podle hasičů při bourání objektu, oba muže měl zavalit strop.

Jeden z mužů utrpěl těžké zranění, zdravotníci mu dali léky na tišení bolesti a přepravili ho do nemocnice v Brně. „Druhý pacient se zranil středně těžce, také jemu byla poskytnuta adekvátní přednemocniční péče a sanitka ho následně transportovala do vyškovské nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

V Olomouci se zřítila stěna v domě na náměstí

Krimi

Kromě místní jednotky dobrovolných hasičů pomohli na místě také sousedé.

„Senior obývající sousední dům přispěchal zraněným mužům na pomoc, a ještě před příjezdem hasičů pomohl jednomu zraněnému dostat se ven a druhého částečně odhrabal. Sousedka z dalšího domu mezitím volala na tísňovou linku. Jejich reakce a pohotová pomoc byla příkladná,“ zmínil Mikoška.

Zavalenému dělníkovi byly vidět jen ruce, vykopali ho hasiči

Krimi

„Poškozený objekt na soukromém pozemku neznamenal pro okolí další nebezpečí. Hasiči jej proto nemuseli stabilizovat a předali místo k šetření polici,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Holešovická hasičárna šla k zemi

Dřevěné objekty ze začátku čtyřicátých let, které v pražských Holešovicích v Argentinské ulici sloužily hasičům, padly k zemi. Zbourány byly proto, aby...

Výběr článků

Načítám