Hlavní obsah

V Olomouci se zřítila stěna v domě na náměstí

Právo, Novinky, kub , mhr
Olomouc

Hasiči vyjížděli v úterý večer k případu zřícené stěny v domě v řadové zástavbě. Bylo nutné zajistit rovněž okolní domy a sutiny propátral kynolog se psem. Uvnitř neobydleného objektu se nikdo nenacházel.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Stěna spadla v domě na Mrštíkově náměstí v Olomouci

Článek

Stěna se zřítila v domě na Mrštíkově náměstí, o zásahu ve středu informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák s tím, že se akce odehrála kolem 20. hodiny.

„V řadové zástavbě ve starším, neobydleném rodinném domku došlo k destrukci jedné ze stěn, jednalo se o dům z tzv. vepřovic. Z důvodu vyloučení nebezpečí zasypaných osob pod sutinami velitel zásahu rozhodl o povolání kynologů pro sutinové pátrání, rovněž se dostavili zástupci města a statik,” sdělil mluvčí.

Zavalenému dělníkovi byly vidět jen ruce, vykopali ho hasiči

Krimi

Pátrání vyloučilo, že by se uvnitř někdo nacházel. Hasiči dále stabilizovali pomocí speciální techniky pro destrukce další případně ohrožené budovy v okolí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zřícená stěna v Olomouci

„Hasiči postupně místa vykazující rizika či nebezpečí zajistili pažením a vnitřní stabilizaci jištěním. Ke zranění žádných osob nedošlo,” uvedl Hošák.

Holešovická hasičárna šla k zemi

Domácí

Podle něj se jednalo o velmi náročný zásah v nepřístupném terénu, hasiči museli být maximálně obezřetní, protože hrozilo celkové zřícení domu, které by mělo následky i na stavbách v těsné blízkosti.

Případem se zabývá také policie. „Po prohlídce poškozeného domu na místě přítomný statik rozhodl, že není nutná evakuace obyvatel sousedního domu," sdělila mluvčí policie Petra Vaňharová.

Policisté podle ní zjišťují, zda nenastalo protiprávní jednání, a spolupracují s olomouckým magistrátem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám