Hlavní obsah

Muž ukradl v ostravské prodejně 300 kg masa. Usvědčily ho kamery

Právo, Denisa Doležalová
Ostrava

Škodu za více než 90 tisíc korun způsobil 37letý muž, který si v zimě v jedné ostravské velkoprodejně postupně nakradl 300 kilo masa. Muž se ke svým činům přiznal a vysvětloval, že maso měl jen pro svou potřebu. Policie ho obvinila, za krádeže mu hrozí až dva roky vězení.

Muž ukradl postupně 300 kg masaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Obviněný muž navštívil v zimních měsících poškozenou ostravskou velkoprodejnu 36krát. V několika případech zde 'nakupoval' i dvakrát za den. Vždy to mělo stejný průběh. Do vozíku si uložil drobný nákup a do svého batohu pak nějaké maso,“ popsala průběh krádeží policejní mluvčí Eva Michalíková.

Nejvíce muž kradl vepřovou krkovici, hovězí maso, ale také jelení či krůtí maso. Vždy u pokladen zaplatil jen nákup ze svého vozíku, na ten z batohu jaksi zapomněl.

Zloděj vypustil a rozebral v Ostravě zahradní bazén

Krimi

„V 35 případech mu to prošlo, ale při tom posledním nákupu si ho na kameře všiml člen bezpečnostní agentury. Byl po zaplacení odchycen, následně si ho převzali přivolaní policisté,“ shrnula policejní mluvčí.

Společnost následně na kamerových záznamech doložila všechny případy. Škodu spočítala na více než 90 000 korun a podle mluvčí prokázala, že došlo k odcizení více než 300 kg masa.

Zloděj v Ostravě během pár týdnů vykradl 90 aut

Krimi

„Muž se ke všem krádežím doznal, s muži zákona spolupracoval a svého jednání litoval. Komisaři měl uvést, že všechno odcizené maso měl pro svou potřebu. Nyní mu za takové jednání hrozí až dvouleté vězení,” dodala Michalíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám