Hlavní obsah

Mladý horolezec se v Jeseníkách ještě před prvním jištěním zřítil

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílý Potok

Z výšky zhruba deseti metrů se zřítil ve čtvrtek večer mladý horolezec v Jeseníkách, záchranáři ho přepravili do nemocnice s těžkým zraněním. Podle Horské služby (HS) sportovec přecenil své síly na skále, na kterou se často neleze a je na ní málo jisticích bodů.

Foto: HS Jeseníky

Horská služba zachránila v Jeseníkách horolezce.

Článek

Záchranná akce se odehrála v terénu pod zříceninou Pustého zámku nad Bílým Potokem. Horolezec spadl ze skály, na které je první jištění ještě o dva metry výše než místo, odkud se zřítil.

Na Ovčárně se na rozbředlém sněhu těžce zranil lyžař

Krimi

Věk sportovce HS neupřesnila. „Vybral si výstup, který je méně lezený a také méně jištěný. Mladík si pádem přivodil otevřenou zlomeninu dolní končetiny a kromě toho si stěžoval na bolesti v oblasti bederní páteře a žeber,“ sdělil v pátek zasahující člen HS Martin Chalupa.

Foto: HS Jeseníky

Mladík se zřítil v Jeseníkách v náročném terénu.

Zraněného přepravil do nemocnice vrtulník. Stroj ale nemohl nejdřív kvůli stromům vytáhnout mladíka pomocí podvěsu, záchranáři horolezce proto dopravili sanitkou zafixovaného v nafukovací matraci na Bílý Potok, kde už mohl letoun přistát.

Horská služba v Beskydech zachraňovala tři zřícené paraglidisty

Krimi

Náčelník HS Jeseníky Vítězslav Kaller varoval, ať nezkušení lezci raději vynechávají náročnější výstupy.

Foto: HS Jeseníky

Horolezce odvezl do nemocnice vrtulník.

„V případě, že cesta není dostatečně jištěna, měli by si raději vybrat jednodušší terén,“ dodal Kaller.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám