Hlavní obsah

Horská služba v Krkonoších varuje před náledím a silným větrem

Krkonoše

Horská služba Krkonoše varuje ve výškách nad 1000 metrů nad mořem před zledovatělým terénem. V Krkonoších platí druhý mírný stupeň lavinového nebezpečí z pěti, uvedla ve středu krkonošská horská služba.

Foto: David Taneček, ČTK

Krkonoše

Článek

Na hřebenech hor hrozí silný vítr, v nárazech může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině, informovali meteorologové. Dnes se nerozjel horní úsek lanovky na Sněžku, může být v provozu do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině. Lanovku tvoří dva úseky, Pec pod Sněžkou–Růžová hora a Růžová hora–Sněžka.

Zledovatělý terén je zejména na Sněžce. U hřebenové Luční boudy v nadmořské výšce 1415 metrů byly ráno čtyř stupně pod nulou, vítr dosahoval rychlosti přes 50 kilometrů v hodině a bylo tam okolo metru sněhu.

Poškozená meteostanice na Sněžce ohrožuje okolí, přístup z Polska zavřeli

Domácí

V hradeckém kraji má být dnes proměnlivá oblačnost, místy dešťové nebo smíšené přeháňky, v polohách nad 500 metrů sněhové, na horách četnější. Nejvyšší denní teploty budou mezi čtyřmi až sedmi stupni nad nulou, v 1000 metrech na horách kolem nuly. Vítr má zesilovat, na horách může v nárazech dosahovat až 70 kilometrů v hodině. Večer má slábnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám