Hlavní obsah

Na sjezdovce v Jeseníkách se zranil 13letý snowboardista

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranářský vrtulník musel v sobotu letět do Jeseníků k nehodě 13letého chlapce, který na sjezdové trati nezvládl svou jízdu. Nehoda se stala ve skiareálu Figura na Ovčárně.

Foto: rei, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Záchranáře horské služby zalarmovali pracovníci skiareálu s tím, že zřejmě došlo k těžkým poraněním. Na místo jsme vyslali jednoho z našich členů a s ním i lékaře. Ti na sjezdovce zjistili, že chlapec měl přilbu i jiné bezpečnostní prvky. Přesto po pádu utrpěl vážná poranění hlavy a zad, lékař měl podezření i na poranění pánve,“ uvedl k okolnostem zásahu Jiří Hejtmánek, dispečer Horské služby Jeseníky.

Lyžař vážně zranil v Rakousku muže a ujel. Policie hledá Čecha

Evropa

Vzhledem k povaze zranění ihned záchranáři chlapcův aktuální stav konzultovali s dispečinkem linky 155 Moravskoslezského kraje.

„Naši členové snowboardistu ošetřili a stabilizovali. Jakmile dorazil vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava, chlapce k němu šetrně dopravili. Lékař si zraněného převzal a posádka jej pak transportovala k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ doplnil Hejtmánek.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Vrtulník letecké záchranné služby. Ilustrační snímek

Přeplněné sjezdovky

„V průběhu tohoto víkendu panuje v Jeseníkách slunečné počasí s ideálními podmínkami pro zimní sporty. Proto jsou tamní sjezdovky přeplněné,“ upozornil náčelník Horské služby Jeseníky Vítězslav Kaller.

Dodal, že horská služba proto upozorňuje lyžaře a snowboardisty, aby dbali na bezpečný a ohleduplný pohyb na sjezdovkách a zbytečně neriskovali.

Reklama

Související články

Sněhu ubývá, ale lyžuje se víc

Přírodního sněhu z horských strání ubývá, provozuschopných sjezdovek je ale díky technickému zasněžování pořád víc.

Výběr článků

Načítám