Hlavní obsah

Mladík zatáhl v Liberci dívku do lesa, kde ji obtěžoval. Zachránila ji svědkyně

– Liberec
Právo, Michael Polák

Policisté ve středu zadrželi 24letého muže, který měl v neděli 6. září v lesíku u liberecké čtvrti Harcov sexuálně obtěžovat nezletilou dívku. Muže už obvinili ze zločinu pohlavního zneužití a soud ho vzal v pátek ráno do vazby.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Podle kriminalistů muž dívku potkal v neděli na okraji lesa u sídliště Harcov a pod smyšlenou záminkou ji vlákal do lesa, kde ji měl pohlavně zneužít. Přímo během sexuálního obtěžování ho pak v lese vyrušila 41letá žena, která ho okřikla, a podezřelý z místa utekl.

„Děvčátko potom doprovodila domů a zavolala tísňovou linku 158. To, že se žena vydala podezřelého hledat, dívce velmi pomohlo. Byla totiž paralyzovaná strachem, a sama proto nebyla schopná mu jakkoliv odporovat,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Chlípník řádil v Pardubicích týdny. Pak si ale vyhlédl strážnici v civilu

Krimi

Při vyšetřování vyšlo najevo, že hodinu před tím, než zlákal do své léčky malou dívku, oslovil podezřelý také malého chlapce. „Účelově se ho zeptal, zda mu s něčím pomůže, aniž by svoji prosbu blíže specifikoval. Hoch se ho ale bál a hned od něj utekl. Se svým zážitkem se pak svěřil kamarádům a jednomu dospělému muži, který nám událost ohlásil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Opíjel a osahával nezletilou příbuznou družky, obvinila policie muže z Jesenicka

Krimi

O kontaktu s chlapcem se krátce poté dozvěděla také žena, která později v lese vysvobodila ze spárů podezřelého zmíněnou malou dívku. Žena si totiž už předtím podezřelého muže na sídlišti všimla. „Jeho vzezření v ní vzbuzovalo nepříjemný pocit. Jakmile se později doslechla, že místního chlapce někdo obtěžoval, vzpomněla si na něj a začala ho na sídlišti hledat. Tak došla až do nedalekého lesíka, kde ho přistihla s oním děvčátkem,“ doplnila Ivana Baláková.

Muž je obviněn ze zločinu pohlavního zneužití, a to v případě malého chlapce ve stadiu pokusu a v případě dívky z dokonaného skutku.

Reklama

Výběr článků

Načítám