Hlavní obsah

Lupič donutil na semaforech vystoupit z auta řidičku s dítětem a ujel, dostal 7 let

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na sedm let do věznice s ostrahou poslal v pátek Okresní soud Plzeň-jih Martina Tolara (36), který loni v únoru donutil na semaforech v Plzni vystoupit z vozidla řidičku s dítětem a s jejím autem ujel. Soud muže uznal vinným z loupeže, vydírání a neoprávněného užívání cizí věci.

Obžalovaný Martin Tolar u soudu (16. září 2020)Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný se na místě odvolal,“ upozornil předseda soudního senátu Jiří Žižka.

K loupeži došlo na křižovatce na Klatovské třídě v Plzni, kde žena zastavila na červenou. Tolar řidičku a její sedmiletou dceru vyhnal ven a s jejím fordem ujel. Policisté lupiče zadrželi za necelé dvě hodiny na jižním Plzeňsku, kde ukradl další vozidlo.

„Se slovy, aby si vzala dítě a z auta vypadla, jí vytrhl klíčky a s vozidlem následně ujel,“ popsala incident státní zástupkyně Renata Havelková.

Na křižovatce měl vyhodit z auta ženu s dítětem, u soudu se považuje za oběť

Krimi

Tolarovi hrozilo za mřížemi až deset let. „Odmítám všechna obvinění. Není to pravda. Od začátku vyšetřování jsem byl nemocný, zdravotní stav mi nedovoloval být vyslýchán. Policie na to vůbec nebrala ohled. Měl jsem bolesti, výpadky paměti. Celý proces je neplatný,“ prohlásil před soudem recidivista.

Tvrdil, že ho při zatýkání policisté zranili. „Po spoutání mi kopali do hlavy. Několikrát jsem odpadl. Zacházeli se mnou krutě, až nelidsky. Čekali, jestli to vůbec rozdýchám,“ vypovídal Tolar.

Poškozená řidička u soudu řekla, že se strašně bála. „Na křižovatce jsem zastavila. Najednou se otevřely dveře u spolujezdce a nějaký muž mi řekl, jestli ho svezu. Já jsem nechtěla, tak se natlačil do auta a sedl si na sedadlo spolujezdce. Dcera začala vzadu brečet, vytáhla jsem klíčky ze zapalování a chtěla vystoupit z auta. V tom mi řekl, ať si vezmu dítě a vypadnu. Zároveň mi vytrhl klíčky z ruky, přesedl si na místo řidiče, nastartoval a během několika vteřin odjel,“ líčila žena dramatickou situaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám