Hlavní obsah

Kvůli pláči ubil partnerčino dítě, tělo společně ukryli v mokřadu na Pardubicku

Novinky, kub
Přelouč

Z vraždy dvouměsíčního dítěte-chlapce obvinili kriminalisté na Pardubicku 28letého muže z Rumunska, který žil s přítelkyní (19) v Přelouči. Podle vyšetřovatelů dítě ubil údery do hlavy, jeho tělo pak ukryl společně s přítelkyní v mokřadu za městem. Pár měl podle vyšetřovatelů v plánu zmizet v zahraničí.

Policie přiváží muže obviněného z vraždy kojenceVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala ve středu mluvčí policie Markéta Janovská. „Muž byl obviněn pro zvlášť závažný zločin vraždy na dítěti mladším 15 let,“ sdělila s tím, že soud poslal muže do vazby a hrozí mu 15 až 20 let, případně výjimečný trest.

Policie se o podezření z násilného činu dozvěděla v pondělí přes styčného důstojníka v Rumunsku, kde se na místní policii obrátili rodiče 28letého Rumuna, podle nichž zemřelo za nevyjasněných okolností dítě jeho přítelkyně, se kterou žije v Česku v Přelouči.

Podle prvních poznatků policie měl muž bydlet s partnerkou u jejích rodičů se dvěma dětmi ženy – roční dcerou a dvouměsíčním synem. Tam je ale policie nenašla, načež se při pátrání ukázalo, že dvojice byla vidět v Přelouči, a to pouze s dcerou.

Vrah, který utýral chlapečka a dostal 22 let, ve vězení zemřel

Krimi

„Ohledně nezletilého chlapce dvojice známým uváděla, že ho u sebe nemá, protože se nachází na ošetření v nemocnici. Po ověření této informace, která se ukázala jako lichá, začala sílit obava, že oznámení z Rumunska se zakládá na pravdě,“ popsala vyšetřování Janovská.

Ještě v pondělí policisté zadrželi nedaleko centra Přelouče 19letou matku obou dětí, která se snažila ukrýt u kamarádky. Matka nechtěla s policií spolupracovat a nedokázala vysvětlit, kde je její syn a rovněž partner. Nakonec ale vše přiznala a policii nasměrovala k jednomu z domů, kde se na dvoře její přítel ukrýval.

„Žena později potvrdila i to, že její malý syn zemřel, a to po fyzickém útoku ze strany jejího přítele. Policisty následně dovedla na místo, kde tělo zemřelého dítěte ukryli, do mokřadu za městem,“ upřesnila Janovská.

Ze msty utopila šestiletého syna, soud jí zvýšil trest na 25 let

Krimi

Podle kriminalistů bylo na první pohled zřejmé, že chlapec zemřel násilnou smrtí, potvrdily to rovněž předběžné závěry soudní pitvy. Muž se nakonec přiznal k tomu, že dítě už v sobotu napadl opakovaně pěstmi a nějakým předmětem do hlavy.

„Důvodem údajně bylo to, že mu vadilo, že chlapec stále brečel, i když se o něj staral a dával mu pít a kojenec byl stále k neutišení. Matka dítěte v té době měla spát pod vlivem alkoholu v místnosti,“ uvedla mluvčí.

Vyvolala si porod v sedmém měsíci a dítě hodila do popelnice. Soud jí potvrdil osm let

Krimi

Druhý den po útoku pár zjistil, že chlapec nežije, načež se rozhodli, že tělo ukryjí. „Tělo chlapce uložili do kufru do spodní části kočárku, při odchodu z domu vycpali dupačky chlapce a uložili je také do korbičky kočárku, aby vše vypadalo, že s ním jedou na procházku. Následně kočárek i kufr s tělem zemřelého schovali do mokřadu,“ uvedla Janovská. Když se dozvěděli, že je hledá policie, snažili se před ní schovat a podle vyšetřovatelů měli v plánu zmizet v zahraničí.

Národnost partnerky obviněného policie neuvedla, rovněž neupřesnila, do jaké míry bude součástí trestního řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám