Hlavní obsah

Kryjte se, střílí se, uslyšela žena v čekárně a bránila svou dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Několik minut hrůzy prožila v úterý ráno očitá svědkyně střelby v ostravské nemocnici Kateřina Veselková. Kryla svoji dceru na podlaze, aby se jí nic nestalo, a poslouchala střelbu v čekárně.

Podruhé jsme se narodily, řekla svědkyně střelbyVideo: TV Prima Velké Zprávy

 
Článek

Svědkyně, se kterou mluvila televize Prima, se v úterý ráno po sedmé hodině nacházela ve vestibulu před čekárnou, kde seděli lidé. „Najednou byly rány, já jsem to nikdy nezažila, takže rány byly asi tři, čtyři možná padly. Najedou zařval nějaký muž, kryjte se, střílí se,“ popsala Veselková.

Svědkyně chytila svoji 17letou dceru a obě padly na zem. Dceru zakryla bundou, kabelkou, aby ji ochránila. Poté uslyšela další tři rány a zahlédla střelce.

Kdo byl střelec z ostravské nemocnice? Milovník fotbalu, stavař a revizor

Krimi

„Vím, že tam seděla paní na vozíku, poměrně mladá, co si pamatuju, no a prostřelil jí hlavu, vedle ještě dvě rány. Kryla jsem se a zahlédla toho člověka. Dceru jsem stiskla a on prostě vzal a třikrát nebo čtyřikrát střelil, ale buď se zbraň zasekla, nebo už neměl náboje, nevím, ale tři rány určitě vyšly naprázdno,“ uvedla svědkyně.

Podruhé se narodily

Střelec se pak otočil a utekl. Žena se z otřesného zážitku podle svých slov sesypala až doma. Uvědomila si, že mohla přijít o jedinou dceru, kterou má „vymodlenou a odleženou ve 36 letech“. Postěžovala si zároveň, že se jí nikdo nezeptal, zda nepotřebuje psychologa.

Unikly záběry mrtvých těl z ostravské nemocnice, policie pátrá po autorovi

Krimi

Dcera si podle ní oddechla, když se dozvěděla, že střelec je mrtvý. „Určitě jsme se podruhé narodily 10. prosince,“ podotkla Veselková.

Při úterní střelbě zemřelo šest lidí a tři jsou zraněni. Střelec podle nepotvrzených zpráv střílel, protože měl být nemocný a nikdo ho nechtěl léčit. Policie motiv zatím nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám