Hlavní obsah

Dvacítka lidí v Uherském Hradišti popíjela na zahrádce. Je otevřeno, hlásal nápis

Právo, Aleš Fuksa
Uherské Hradiště

Vůči nařízení vlády v době nouzového stavu zůstala zcela lhostejná asi dvacítka lidí, která ve čtvrtek odpoledne na zahrádce restauračního zařízení v Uherském Hradišti společně popíjela alkoholické i nealkoholické nápoje. Porušili tak zákaz volného pohybu osob, který vyhlásila vláda.

Foto: Policie ČR

Porušený zákaz ohledně nouzového stavu v Uherském Hradišti.

Článek

„V jejich případě se jednoznačně nejednalo o nezbytnou cestu například do zaměstnání, k lékaři nebo na nákup,“ upozornila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Přestupku se dopustil také provozovatel restauračního zařízení, který sice nápoje a potraviny prodával přes okénko, ale umožnil lidem pobyt ve venkovní zahrádce, kterou provozoval.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Dokonce před restauraci umístil tabuli s nápisem, že je zahrádka otevřena. Máme zjištěno, že zahrádka byla otevřena rovněž v neděli,“ podotkla mluvčí.

Skupinu nyní čeká projednání ve správním řízení, věc projedná městský úřad. „Úřad může v rámci vyhlášeného nouzového stavu uložit pokutu v horní hranici stanovené sankce. Tedy až 20 tisíc korun,“ doplnila Kyšnerová.

Chcete pomoci těm, kteří pomáhají? Vznikají sbírky na podporu dobrovolníků

Koronavirus

Provozovateli restaurace, který se správního deliktu dopustí coby právnická osoba, může správní orgán uložit sankci až do výše tří milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám