Hlavní obsah

Důvěřivá padesátnice poslala muži intimní fotografie, začal ji vydírat

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Chomutovští kriminalisté objasnili případ vydírání, ke kterému došlo loni na podzim. Jednapadesátiletá žena se tehdy na policii obrátila s tím, že ji prostřednictvím e-mailové komunikace vydírá neznámý muž, se kterým se seznámila na internetové seznamce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dopisovali si a poté, co dotyčný získal její důvěru, požádal ji o zaslání jejích intimních fotografií. Důvěřivá žena se tedy vyfotila a poslala mu požadované snímky včetně obličeje,“ sdělila ve čtvrtek policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Muž ji začal zaslanými fotkami vydírat s tím, že pokud mu nezaplatí jistou finanční částku, rozešle snímky jejím kontaktům.

Zaplatil za nájem ve Švédsku, bydlení ani vrácení peněz se muž z Lipníku nedočkal

Krimi

„Kromě toho jí hrozil i dehonestací na sociálních sítích a poškozením jejího vozidla. V e-mailové zprávě pak uvedl různé informace z jejího soukromí včetně adresy bydliště, zaměstnání a jmen ženiných dětí, což v poškozené vzbudilo obavy,“ doplnila mluvčí.

Za lásku zaplatila dva miliony korun „americkému vojákovi“

Krimi

Zajištěním a vyhodnocením důkazů se kriminalistům podařilo zjistit, kdo má výhrůžky na svědomí. Podle nich se jich dopustil 49letý muž ze Žatce. Vyšetřovatel ho již obvinil z trestného činu vydírání. V případě prokázání viny u soudu mu hrozí až čtyři roky za mřížemi nebo peněžitý trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám