Hlavní obsah

Odsouzení manželé Kottovi nastoupili do vězení

– Praha

Do pražské ruzyňské věznice nastoupili v pondělí dopoledne svůj trest odsouzení manželé Petr a Kateřina Kottovi, kteří si mají shodně odpykat šest let za korupci v kauze kolem bývalého středočeského hejtmana (za ČSSD) Davida Ratha. Právu to sdělil dobře informovaný zdroj.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Kottová a Petr Kott.

Článek

Kottovi do věznice dorazili podle informací Práva kolem 11:30 hodin.

Rath už je za mřížemi od 7. října, kdy nastoupil do věznice v Teplicích, přestože měl rovněž zamířit do Ruzyně. Na severu Čech podle informací Práva nadále zůstává a odpykává si sedmiletý trest v souvislosti s korupcí a manipulací se zakázkou na rekonstrukci zámku Buštěhrad, který mu uložil letos v červnu pravomocně pražský vrchní soud.

Bývalou ředitelku kladenské nemocnice Kottovou a jejího manžela Petra poslal soud do vězení na šest let, každý má rovněž zaplatit 15 milionů korun. Soud je potrestal za ovlivňování tendrů na rekonstrukci zámku Buštěhrad a budovy gymnázia v Hostivici.

Rath převezl novináře. Za mříže nenastoupil v Ruzyni, ale v Teplicích

Krimi

Podle odvolacího senátu žádali Kottovi úplatky ve výši 26 milionů a přijali téměř 17 milionů korun. Sedm milionů dali Rathovi.

Policie bývalého hejtmana zadržela v květnu 2012, když si tuto částku odnášel z domu Kottových v krabici od vína.

V kauze bylo kromě Ratha a Kottových obžalováno dalších sedm lidí, také některé z nich uznal soud vinnými.

Reklama

Související články

Oznamovatel kauzy Rath: Štvala mě korupce

V úterý před pražským vrchním soudem, který druhým týdnem v odvolacím řízení projednává v kauzu exhejtmana Davida Ratha, vypovídal soukromý detektiv Libor...

Výběr článků

Načítám