Hlavní obsah

Do muže v metru kopali i na zemi. Policie dostala k brutálním útočníkům desítky poznatků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přibližně dvě desítky poznatků již přijali kriminalisté, kteří vyšetřují brutální napadení muže v metru v centru Prahy. Případem se nadále zabývají a přijímají další podněty, řekl ve čtvrtek Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský. Útočníkům hrozí osm let vězení.

Napadení muže v pražském metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie ve středu zveřejnila video zachycující incident v metru a požádala veřejnost o pomoc při pátrání po útočnících s tím, že hlavní podezřelí spravedlnosti unikají.

„Díky medializaci případu jsme obdrželi několik podnětů od občanů, které nyní kriminalisté postupně prověřují,“ řekl Novinkám Rybanský ve čtvrtek ráno.

K napadení došlo 24. dubna ve stanici Náměstí Míru na lince A v době nouzového stavu. Poškozený utrpěl zlomeniny nosních kůstek, tržnou ránu nad pravým okem, řadu zranění v obličeji a v pravé části trupu.

Drsné napadení muže v pražském metru: Policie hledá bandu útočníků z videa

Krimi

„Skupina mužů napadla údery pěstí do obličeje poškozeného. Poté, co se ocitl na zemi, do něj ještě několikrát kopli a dupli. Od dalšího napadání je neodradila ani skutečnost, že ležící muž neměl proti početné převaze šanci se ubránit, a tak si rukama chránil alespoň hlavu,” popsal Rybanský už ve středu.

Zraněnému nakonec banda ještě ukradla drobné věci za bezmála 1000 korun. Incidentu předcházela hádka.

Informace o podezřelých stále přijímá linka 158. Kriminalisté případ vyšetřují jako výtržnictví, ublížení na zdraví a krádež, za což podezřelým hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám