Hlavní obsah

Dívka ze Svitavska chtěla být au-pair v USA, podvodníci z ní vytáhli 90 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litomyšl

Bezmála 90 tisíc korun naposílala 20letá dívka z Litomyšle údajnému zprostředkovateli práce v USA, stala se ale obětí podvodu. O případu v úterý informovala mluvčí policie Andrea Muzikantová. Policisté případ dál vyšetřují.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívka měla zájem o hlídání dětí, být tzv. au-pair. Nejdřív si dala inzerát na sociálních sítích do skupiny sdružující zájemce o práci au-pair z různých koutů světa.

Chci se dostat z armády, prosil falešný voják ženu z Náchodska. Poslala milion

Krimi

„Přes komunikační aplikaci se jí ozvala osoba, která měla údajně pracovat jako au-pair u jedné americké rodiny. Předala jí kontakt na rodinu, u které chtěla skončit, a dále jí uvedla, že je potřeba zaregistrovat se přes konkrétní agenturu, která zprostředkovává au-pair program. Toto jí potvrdila i údajná matka dětí, pro kterou měla pracovat. Agenturu zkontaktovala mailem a druhý den obdržela schválenou žádost a formuláře, které musela vyplnit a odeslat zpět,” popsala mluvčí postup podvodníka.

Žena ze Znojemska naletěla Rodriguezovi, virtuálnímu těžaři z Norska

Krimi

Následovaly pokyny k platbám v dolarech za zprostředkování práce. Dívka peníze posílala, nic se ale kolem pracovní nabídky nedělo.

Sedm let vězení za podvodné nabídky práce v cizině

Krimi

„Poškozené tak došla trpělivost. Další úhrady zaplatit odmítla, požádala o navrácení peněz a odstoupení od smlouvy. Poslední zprávu obdržela o tom, že její žádosti vyhoví. Nikdo ji ale nezkontaktoval a peníze nevrátil,” zmínila Muzikantová.

Otec za hlídání dětí platil pervitinem

Krimi

Policie případ vyšetřuje jako podvod a zjišťuje, kdo by měl být pachatelem. Pachateli hrozí až dvouleté vězení.

Policie hledá další oběti údajného inženýra Spokojeného

Krimi

„Upozorňujeme občany, aby se vyvarovali zasílání finančních prostředků na neznámé bankovní účty, neznámým lidem a byli obezřetní při platbách na zahraniční bankovní účty,” upozornila mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám