Hlavní obsah

Na Klatovsku se zranil paraglidista, vrtulník ho přepravil do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švihov

Středně těžká zranění utrpěl v sobotu odpoledne 48letý paraglidista, kterému se zřejmě nepovedlo přistání. Těžce dopadl na zem nedaleko Švihova na Klatovsku a skončil v péči záchranářů. Do nemocnice ho přepravil vrtulník. Podle zjištění jde o druhou nehodu, která se v lokalitě během několika hodin stala.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Velící důstojník hasičů Štefan Livinka Novinkám potvrdil, že vyjížděli na louku nedaleko Švihova ke zraněnému paraglidistovi. Podle prvotních informací si muž stěžoval na bolesti a brnění končetin.

Mária Svobodová z krajské záchranky upřesnila, že 48letý pacient utrpěl středně těžká zranění. „Transportovali jsme ho letecky na akutní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla.

Policejní mluvčí Michaela Raindlová sdělila, že událostí se budou zabývat. Zhruba sto metrů odtud se stala další nehoda, která však neskončila s takovými následky.

Podle dostupných informací paraglidista uvázl na stromě, protože se mu padák zamotal do větví. Vysvobodit ho museli až hasiči. „Muž se s padákem zachytil na stromě. My jsme ho dostali na zem pomocí žebříku. Naštěstí se vše obešlo bez zranění,“ řekl Livinka.

Raindlová doplnila, že se sportovec zamotal s padákem do větví stromu kvůli silnějšímu poryvu větru.

Při nehodě na Plzeňsku utrpěly zranění dvě děti. Na místo letěl vrtulník

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám