Hlavní obsah

Policie hledá další oběti údajného inženýra Spokojeného

Olomouc

Sliboval peníze za použité mobilní telefony, nakonec ale nic neposlal. Tak podle policie postupoval podvodník z Olomoucka, kterého poslal v těchto dnech soud do vazby. Obviněný muž se představoval jako inženýr Spokojený. Kriminalisté hledají jeho další případné oběti.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z podvodu

Článek

Muž se podle kriminalistů přiznal, že podvodným jednáním získal celkem třináct mobilů. Svoje oběti hledal na inzertních portálech a zaměřoval se na lidi, kteří prodávali drahé typy mobilních telefonů.

Po čtyřech hodinách u telefonu přišel senior z Olomouce o půl milionu korun

Bezpečnost

„Prodejcům se měl představit jako ing. Jiří Spokojený. Poté už proběhla osobní schůzka na několika místech jak v Moravskoslezském kraji, v Olomouci, ale i ve Vsetíně,“ sdělila v úterý mluvčí policie Eva Michalíková.

Foto: Policie ČR

Muž se podle policie představoval jako inženýr Spokojený

Na místě před prodávajícím fingoval internetovou platbu. „Prověřováním policisté zjistili, že obviněný muž měl přes demoverzi internetového bankovnictví uskutečnit platbu, která se tvářila jako reálná. Ve skutečnosti však k žádné finanční transakci nedošlo,“ dodala mluvčí.

Svým jednáním obviněný muž podle policie způsobil škodu za více než 300 tisíc korun. Už v minulosti byl za stejné jednání obviněn.

Žena z Olomoucka poslala virtuálnímu lékaři s těžkým osudem dva miliony

Krimi

Není vyloučeno, že se mohl dopustit podvodného jednání napříč celou Českou republikou, proto se policie obrací na případné svědky, pokud se s tímto mužem setkali a stali se také obětí, aby se přihlásili na policejní služebně či telefonické lince 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám