Hlavní obsah

Žena ze Znojemska naletěla Rodriguezovi, virtuálnímu těžaři z Norska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Sponzora si udělal z dvaapadesátileté ženy ze Znojemska virtuální těžař z ropné plošiny v Norsku. Muž s „typicky“ norským jménem Rodriguez se ženě vlichotil do přízně natolik, že mu začala posílat peníze. Žena virtuálnímu nápadníkovi poslala desetitisícové částky, případem se zabývá policie s podezřením na podvod.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Rodriguez chtěl peníze na nákup náhradních dílů, potom na zaslání balíčků s penězi, provázeného údajnou následnou nutností uhradit celní poplatky.

Žena v poklidu posílala desetitisícové částky. A tak si muž vymýšlel dál.

Žena poslala falešnému lékaři přes milion, virtuální lásku zarazila až banka

Krimi

„Nezviklalo ji ani pro tuto destinaci jeho nezvyklé jméno Rodriguez. Elektronickou komunikací si nešťastnici dokonale omotal kolem prstu,” informoval v pondělí o případu mluvčí policie David Chaloupka.

Za lásku zaplatila dva miliony korun „americkému vojákovi“

Krimi

Částky začal údajný těžař zvyšovat a platby si nechal posílat v bitcoinech. Než žena stačila zjistit, že vše je jen výmysl, odeslala podvodníkovi téměř tři čtvrtě milionu korun. Teď bude doufat, že policie virtuálního přítele vypátrá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám