Hlavní obsah

Další vyšinutý řidič kamionu se na čtyřproudovce otáčel do protisměru

– Starý Jičín

Další případ neuvěřitelného hazardování v silničním provozu se stal v úterý na silnici I/48 u Starého Jičína, kde se zatím neznámý řidič kamionu rozhodl otočit se do protisměru přes dvojitou plnou čáru, navíc za zatáčkou. Nebezpečný manévr, na který ve čtvrtek upozornila Česká televize, natočil řidič osobního automobilu, díky jehož duchapřítomnosti nedošlo k dopravní nehodě.

Foto: Dopravní konference s Besipem

Řidič kamionu se obrací do protisměru na silnici I/48 u Starého Jičína

Článek

„Stačilo jen málo a už bych to video zde asi nezveřejnil,“ napsal na svůj facebookový účet Martin Kostelenec, který je shodou okolností koordinátorem dopravních konferencí s Besipem.

Událost se stala v úseku, kde je komunikace čtyřproudá se dvěma pruhy v každém směru, které jsou odděleny dvojitou plnou čárou. Na záběru je vidět, jak Kostelenec vjede do levého pruhu, aby předjel pomalejší kamion. Ten mu v táhlé pravotočivé zatáčce znemožňuje výhled dopředu na další kamion, který se najednou z připojovacího pruhu prudce otáčí přes pravý i levý pruh a dvojitou čáru do protisměru.

Kostelencovi se těsně podaří před kamionem dobrzdit a zabránit srážce. Pokud by jel rychleji nebo pokud by se plně nevěnoval řízení, následky mohly být velmi vážné.

Na stejné silnici se přitom minulé úterý stala mimořádně tragická dopravní nehoda, při které po čelní srážce dvou aut zahynuli čtyři lidé. [celá zpráva]

Otáčení kamionu do protisměru na čtyřproudé komunikaci vyvolalo v ČR rozruch už letos v březnu, kdy stejně šílený manévr provedl 59letý polský řidič na silnici I/65 u Rychnova u Jablonce nad Nisou. Ten odbočil vlevo do protisměru na sjezd určený pro vozidla mířící od Jablonce nad Nisou, nedělal si starosti s dvojitou plnou čarou ani s tím, že za ním jede v levém pruhu osobní auto. Střihl to doleva takovým způsobem, že šofér za ním měl jen úzkou skulinu na to, aby rychle projel a nenarazil do protijedoucího auta. Jeho případ nyní řeší polští policisté. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečný manévr kamionu na LibereckuVideo: Josef Lonner, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám