Hlavní obsah

Policie zjistila, kdo je vyšinutý řidič kamionu, který nebezpečně hazardoval na Liberecku

– Liberec

Policie zjistila totožnost řidiče kamionu, který v březnu na Liberecku během nebezpečného manévru málem naboural dvě auta. Devětapadesátiletý muž je z Polska a jeho případ nyní budou řešit tamní policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečný manévr kamionu na LibereckuVideo: Josef Lonner, Novinky

 
Článek

„Kriminalistům se podařilo ve spolupráci s polskými kolegy ustanovit totožnost řidiče nákladního vozidla. Jednalo se o 59letého muže trvale žijícího v Polsku,“ oznámila mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Detektivové následně požádali Okresní státní zastupitelství v Jablonci nad Nisou, aby spis v rámci mezinárodní právní pomoci postoupilo policistům do Polska, kde se budou případem dále zabývat.

Nebezpečný manévr řidiče kamionu z pohledu řidiče ohroženého autaVideo: Prima FTV

Čeští policisté ho podezírali z obecného ohrožení. Nyní bude dále záležet na polských policistech, zda se ztotožní s právní kvalifikací a muže obviní. Podle policie je to v tomto případě nejschůdnější cesta. Řidič již do Česka pravděpodobně jezdit nebude.

Málem boural

Incident se odehrál 12. března večer na silnici číslo I/65 u Rychnova u Jablonce nad Nisou. Na základě výpovědi svědků bylo zjištěno, že řidič s nákladním vozidlem vyjížděl nájezdem od Rychnova, kam se protisměrným sjezdem z nezjištěných důvodů zase vracel.

Odbočil vlevo do protisměru na sjezd určený pro vozidla mířící od Jablonce nad Nisou, nedělal si starosti s dvojitou plnou čarou ani s tím, že za ním jede v levém pruhu osobní auto.

Střihl to doleva takovým způsobem, že šofér za ním měl jen úzkou skulinu na to, aby rychle projel a nenarazil do protijedoucího auta. Naštěstí se mu myška povedla a vyvázl bez újmy. Incident, nad kterým zůstává rozum stát, natočil další muž na palubní kameru a video zveřejnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám