Hlavní obsah

Čtyři lidé zahynuli při čelní srážce dvou aut na Novojičínsku

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

K tragické dopravní nehodě vyjížděli v noci na úterý moravskoslezští záchranáři. Na silnici mezi obcemi Starý Jičín a Palačov se srazila dvě auta. Přestože se zdravotníci snažili ze všech sil, tak čtyřem lidem již nedokázali pomoci. Jeden muž skončil s vážným zraněním v ostravské fakultní nemocnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve vozidlech bohužel zahynuly čtyři osoby. Záchranáři zahájili resuscitaci devětatřicetiletého muže, který utrpěl mnohočetná poranění. Veškeré pokusy obnovit jeho krevní oběh však byly neúspěšné. Ani snaha o záchranu dalšího postiženého nevedla k záchraně. Oba muži na místě podlehli svým zraněním. U dalších dvou osob, jejichž totožnost záchranáři neznají, lékaři pouze konstatovali smrt,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že dalšího třiačtyřicetiletého muže záchranáři ošetřili se středně těžkým poraněním hrudníku. „Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Byl převezen na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice,“ dodal Humpl.

Zemřeli cizinci

Okolnosti nehody nyní prověřuje policie. Podle policejní mluvčí Gabriely Pokorné zatím z nezjištěných příčin vjel řidič VW Touran do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím automobilem s přívěsem.

Jediný, který nehodu přežil a s vážným zraněním je ve fakultní nemocnici, je podle policejní mluvčí řidič automobilu VW Sharan s přívěsem. „Svým zraněním podlehli spolujezdci z obou vozidel ve věku 15, 31 a 39 let. Totožnost řidiče, který vjel do protisměru a při nehodě také zahynul, stále zjišťujeme. V obou vozech cestovali cizinci,“ upřesnila Pokorná.

K objasnění okolností události zahájili policisté úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám