Hlavní obsah

Čech se skrýval na Bali, kde podle obžaloby týral mladou krajanku. Soud ho osvobodil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Plzeňský okresní soud ve středu zprostil obžaloby Roberta Šmídla, kterého žalobce vinil z toho, že na ostrově Bali v Indonésii týral mladou krajanku, kterou tam držel doslova jako svoji zajatkyni. Třiapadesátiletý muž se v Tichomoří skrýval před nástupem do vězení za podvody. Interpol ho tam vypátral v roce 2018.

Robert Šmídl u soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Nebylo prokázáno, že se stal skutek, pro který byl obžalovaný stíhán,“ uvedl k rozsudku předseda soudního senátu Boris Valový.

Verdikt není pravomocný, protože se státní zástupce na místě odvolal, případ tak zamíří k plzeňskému krajskému soudu.

Podle soudu se v soužití dvojice objevily spory, ale z provedených důkazů nelze dojit k jednoznačnému závěru, že by obžalovaný poškozenou fyzicky napadal nebo si násilím vynucoval sex.

Foto: Právo

Robert Šmídl stíhaný za týrání krajanky na Bali přichází k plzeňskému soudu

„Tvrzeni poškozené nepotvrzuje žádný další důkaz. Svědci mluví spíše o italské domácnosti, kdy jeden den je oheň na střeše a druhý den se oba vodí za ručičku,” dodal soudce.

Čech hledaný Interpolem měl na Bali týrat a znásilňovat krajanku

Krimi

Podle obžaloby Šmídl sebral 20leté dívce pas, aby se nemohla vrátit do ČR. Během několika měsíců ji pak ponižoval vulgárními výrazy, mlátil nebo škrtil opaskem. „Dále poškozenou v několika případech přinutil k sexu, ačkoliv se aktivně bránila škrábáním a kopáním,“ prohlásil státní zástupce. Domů se dívka dostala až po roce, kdy Šmídla zatkla policie.

Dívka se s mužem seznámila přes internet. Nabídl jí práci sekretářky na ostrově, a tak za ním přiletěla. „Bydlela jsem v jeho vile. Měli jsme spolu intimní styk a následně jsem otěhotněla. Rozhodla jsem se, že si dítě nechám a budu žít na Bali,“ uvedla poškozená.

Za brutální týrání nezvěstné Valerie dostala její babička osm let

Krimi

Podle ní se zpočátku Šmídl o vše staral. „Posléze jsem zjistila, že mi o svém životě lhal, a to zejména ve vztahu ke své bývalé manželce, svému původu a trestní minulosti. Začala jsem se pídit po pravdě, a když to zjistil, začal být agresivní. Vzal mi mobilní telefon, doklady a peníze. Začaly hádky, které končily zpravidla tím, že mi sprostě nadával, mlátil hlavou o vanu nebo mě zfackoval. Kromě toho si vynucoval sex násilím,“ popisovala dívka soužití se Šmídlem.

Kvůli čekání na jídlo bil družku tyčí, za smítko prachu ji zkopal. Hrozí mu čtyři roky

Krimi

Podle svých slov byla tak psychicky na dně, že by si bývala dokázala vzít i život. „Zůstávala jsem zavřená v bungalovu, neměla žádné přátele. Snažila jsem si od Roberta vyprosit, aby šel se mnou alespoň ven na pláž,“ dodala poškozená.

Partnerku opakovaně bil, až měla podlitiny. Po škrcení už muž z Hodonínska skončil ve vazbě

Krimi

Šmídl před soudem prohlásil, že všechna obvinění jsou vymyšlená. „Využívala mě jen pro peníze. Pomáhal jsem finančně i její rodině. Bral jsem to jako osobní potupu,“ prohlásil obžalovaný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám