Hlavní obsah

Partnerku opakovaně bil, až měla podlitiny. Po škrcení už muž z Hodonínska skončil ve vazbě

Ve vazbě skončil z rozhodnutí soudu 37letý muž z Hodonínska, který opakovaně bil svoji partnerku. Do problematické domácnosti vyrážela kvůli násilí zjednávat klid policie, muž byl ale zjevně nepoučitelný. Poté, co při jednom z útoků v opilosti ženu intenzivně škrtil, ho odvezla policie. Za týrání osoby žijící ve společném obydlí mu hrozí až osm let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu ve středu informoval mluvčí policie Petr Zámečník. „Policisté již v minulosti v jejich domácnosti opakovaně zasahovali, a dokonce dvakrát násilného muže vykazovali ze společného obydlí. Vždy za tím stály útoky vůči jeho partnerce,“ uvedl mluvčí.

Zatímco v drtivé většině případů policií nařízené desetidenní vykázání ze společného obydlí splní svou roli, v tomto případě se tak nestalo ani po druhém rozhodnutí.

Vykázání agresivního syna bylo k ničemu, na rodiče se vrátil s mačetou

Krimi

„Že se tento muž nepoučil, je zcela zřejmé. Zejména pod vlivem alkoholu se dopouštěl hrubého jednání a násilí. V posledních dnech bil svoji družku tak, že si z incidentů odnesla nespočet podlitin a oděrek po celém těle. V uvozovkách lze říct, že mu posloužila jako boxovací pytel, kdy do ní bil pěstmi nebo ji fackoval,” popsal pokračování společného soužití mluvčí.

„Vrcholem celého dění bylo to, když ji povalil na postel a intenzivně škrtil. Po jeho zadržení zasahujícími policisty, kdy nadýchal přes promile alkoholu, skončil v policejní cele,“ zmínil Zámečník.

Žena na Zábřežsku terorizovala manžela, policie ji vykázala z domu

Krimi

Případu se ujali kriminalisté. Po zmapování veškerého dění v domácnosti muže obvinili z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí.

„Vzhledem k minulosti násilníka a obavám z dalšího pokračování v trestné činnosti jsme podali i návrh na vzetí do vazby. Tomuto návrhu soudce vyhověl,“ dodal mluvčí s tím, že obviněnému hrozí osm let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám